Uitdaging leidt tot voetbalwedstrijd

Uitdaging leidt tot voetbalwedstrijd

Foto’s en tekst door Hans Heering

Toen Richelle Boessenkool en Linda Pielman enige tijd geleden tijdens de zogenoemde Champions League de nieuwste lichting JVC voetballertjes trainden, werden de in het vrouwen 1 team uitkomende speelsters door een aantal van hun mannelijke collega's uitgedaagd om met het vrouwenteam eens een wedstrijdje tegen de trainers te voetballen. Die uitdaging werd aangenomen en zaterdag speelden de vrouwen, versterkt met hun eigen trainers Patrick Pater en Ruud Habers, een wedstrijdje op het kunstgras van de Boekweit. Het duurde een kwartier voordat het mannenteam op voorsprong kwam, 0-1. Namens de vrouwen bracht Habers de vrouwen weer op gelijke hoogte (1-1), maar lang duurde die vreugde niet. Nog geen minuut later moest doelvrouwe Richelle Boessenkool voor de tweede keer de bal uit het net halen, 1-2. Vlak voor rust werd het zelfs 1-3.

Wereldgoal

In het eerste kwartier na de thee liepen de trainers uit naar 1-6. Door een doelpunt van Pater kwam het vrouwenteam terug tot 2-6. Drie minuten later scoorden de trainers hun zevende goal (2-7), maar toen moest de mooiste treffer nog vallen. Tien minuten voor tiid scoorde Ilse Prins op meer dan fraaie wijze de derde goal voor de vrouwen en bracht daarmee de eindstand op 3-7. 'Echt een wereldgoal', aldus Habers.

Revanche

In de door Chris van Os geleide wedstrijd werd door beide partijen fanatiek gestreden waarbij de vrouwen in de duels zeker niet werden ontzien door de mannen. Het is niet uitgesloten dat in de nabije toekomst nog eens een revanche wordt georganiiseerd. De trainers hebben aangegeven de strijd nog wel een keer aan te willen gaan en de vrouwen staan daar niet afwijzend tegenover. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring