Niek Kimman en Kyra Lamberink winnaars sportverkiezing 2015 Gem. Hardenberg. (Up Date)

Niek Kimman en Kyra Lamberink winnaars sportverkiezing 2015 Gem. Hardenberg. (Up Date)

Voor een vol Theater de Voorveghter zijn vanavond de Sportprijzen van 2015 uitgereikt. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Douwe Prinsse en oud-Olympiërs Bas van de Goor en Maarten van der Weijden.

In het klassement Sportman ging de titel, net als vorig jaar, naar fietscrosser Niek Kimman. Hij won vorig jaar onder meer het wereldkampioenschap in het Belgische Zolder. Ook eindigde hij op de eerste plaats van de de UCI Wereld Ranking. Het leverde hem eerder ook al een nominatie op tijdens het NOC*NSF Sportgala.

Wielrenster Kyra Lamberink werd vanavond in Theater de Voorveghter uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. Zij werd vorig jaar Nederlands kampioen op het onderdeel teamsprint en eindigde als tweede tijdens de Grand Prix van Gent en Toronto.

De prijs voor de beste Sportploeg ging vanavond naar volleybalvereniging Set Up Balkbrug, de kampioen uit de 1e klasse. Voetbalster Marushka van Olst werd uitgeroepen tot Sporttalent 2015. De jeugdinternational komt momenteel uit voor de jeugdselectie van FC Twente.

Ambitie
De sportverkiezing stond vanavond volledig in het teken van sport en sportprestaties. Oud-volleyballer en Olympisch kampioen Bas van de Goor vertelde over de Bas van de Goor Foundation. Hiermee wil hij iedereen met diabetes laten weten dat beweging positieve effecten heeft op de gezondheid. Maarten van der Weijden wist het publiek te boeien met zijn bijzondere carrière als Olympisch kampioen en wereldkampioen bij het openwaterzwemmen. Onderwerpen als doorzettingsvermogen, ambitie en het omgaan met tegenslagen kwamen aan bod.

De gemeente Hardenberg vindt het belangrijk om sport en ontwikkeling van sporttalent te stimuleren. De jaarlijkse sportverkiezing is een mooie avond waar sporters en sportliefhebbers samenkomen en bijzondere sportprestaties onder de aandacht worden gebracht. Met de sportprijs wil de gemeente inwoners van Hardenberg stimuleren om meer te bewegen.

Willy Juurlink werd nog even in de bloemetjes gezet omdat ze voor de 50ste keer de 4 daagse van Nijmegen had gelopen. Ook was er voor het zwembad Heuveldjesbosbad uit Balkbrug een bedrag van €500,00. De gemeente Hardenberg schonk dit bedrag om dat ze tot het mooiste buitenbad van Nederland werden verkozen. 

Uitslag sportverkiezingen 2015

Sportploegen:
1. Dames 1 Set Up Balkbrug (volleybal)
2.  Vrouwen 1 vv Bruchterveld (voetbal)
3. Dames 1 tennis TVO (tennis)

Sportmannen:
1. Niek Kimmann (fietscross)
2. Arnoud Nijhuis (paracycling)
3. Dave Meijerink (speedway/grasbaanracen)

Sportvrouwen:
1. Kyra Lamberink (wielrennen)
2. Cheyenne van den Goorbergh (voetbal)
3. Yvonne Odink (judo)

Sporttalenten:
1. Marushka van Olst (voetbal)
2. Kas Haverkort (karten)
3. Nadieh Rens (dressuur)

 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring