Ruime overwinning eerste Avereester korfbal team.

Ruime overwinning eerste Avereester korfbal team.

Het eerste van korfbal vereniging Avereest uit Dedemsvaart speelde afgelopen zaterdag, 30 januari, een uitwedstrijd tegen het zesde van NKC ’51 uit Nijverdal.

In de aanval speelden; Robert, Herman, Sanne en Ilse

In de verdediging speelden; Len, Arjan, Loysa en Zwaantje

Wissels; Leanne

In tegenstelling met de wedstrijd van vorige week, waar de doelpunten op zich lieten wachten, zat het de spelers van het eerste meteen mee. In de eerste aanval van Avereest werd meteen twee keer gescoord door Sanne en Robert. Na een derde doelpunt van Loysa wist NKC uit Nijverdal ook te scoren en de stand op 3-1 te zetten in het voordeel van Avereest. De spelers van Avereest waren goed op schot want na een aantal minuten te hebben gespeeld stond de stand op 6-1. Voor de rust wist NKC ook nog een paar keer te scoren maar dat kon niet op tegen de vele gevallen doelpunten van Avereest. De teams gingen de rust in met  12-5. Het is al weer een tijd geleden dat de spelers van het eerste met zo’n voorsprong de rust in gingen.

In de rust werd Zwaantje gewisseld door Leanne.

Ook in de tweede helft begon Avereest goed. Sanne, Leanne en Loysa wisten de stand te verhogen naar 15-5. Hierop kwam NKC weer met twee doelpunten waardoor de stand 15-7 werd. Zo ging het de hele tweede helft een beetje door. Als Avereest weer een paar doelpunten had gescoord kwam NKC weer met een aantal doelpunten. Robert eindigde de wedstrijd door de tegenstander voor de gek te houden en de bal in de korf te gooien.

De scheids floot de wedstrijd af met als eindstand 23 tegen 11 in het voordeel van Avereest. Het is een poos geleden dat Avereest meer dan 20 doelpunten had gescoord. Dit was na de wedstrijd goed te merken aan alle vrolijke spelers die de auto weer instapten voor de terugreis. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring