SCD’83 met lege handen tegen Hatto Heim 1 – 2

SCD’83 met lege handen tegen Hatto Heim 1 – 2

Hatto Heim stapte na ruim negentig minuten zegevierend van kunstgras van het sportpark “de Boekweit” en nam daarmee sportief revanche op het verlies destijds in het begin van deze competitie.

SCD’83 kwam moeizaam op gang en stond na vijf minuten al op achterstand. Maarten Teuben kon profiteren van slecht wegwerken door de SCD verdediging en wipte de bal slim met buitenkant rechtervoet over doelman Koes heen 0 – 1. Na een half uur begon er meer reuring in het spel van SCD’83 te komen en het zette na de wissel Frank Redder 33e minuut voor verdediger Franklin van Elburg de tegenstander meer onder druk. Nick Dekker mistte rakelings een voorzet van Tim Dekker en zag zijn vrijetrap door doelman Christiaan Bultman gestopt. In de 43 minuut kwam SCD’83 langs Hatto Heim.  Doelman Bultman wist in eerste instantie de vrijetrap van Nick Dekker met de voet te keren maar had geen antwoord op de kopbal van Tim Dekker 1 – 1. Die daarmee de ruststand bepaalde.

In het eerste kwartier van de tweede helft verzuimde SCD’83 om de voorsprong te pakken. Nick Dekker verscheen in de eerste minuut voor doelman Bultman die de schuiver met voet kon keren en zag vervolgens tot zijn opluchting de rebound van Frank Redder via een verdediger naast gaan. Gelijk erop was het Nick Dekker die zijn hoofd niet voldoende tegen de voorzet van Redder kreeg. Langzamerhand wist Hatto Heim zich onder de druk van SCD’83 uit te worstelen en kregen een paar counter mogelijkheden. SCD’83 kroop in 69e minuut door het oog van de naald doelman Jelmer Koes gleed uit bij een uitrap de bal in de voeten van Peter Sikkema die zijn schoot op de paal zag belanden. Maarten Teuben liet zijn ploeg in de 73e minuut wel juichen, hij pikte een afgeslagen cornerbal binnen de 16 op en zijn schuiver verdween door een wir war van benen in het SCD’83 doel 1 - 2. Pal voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter De Vries uit Enschede leek Nick Dekker voor een puntje te zorgen. Hij worstelde zich langs een aantal H-H verdedigers zijn schot belande  helaas voor hem en zijn ploeg langs de verkeerde kant van de paal.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring