Van alle markten thuis

Van alle markten thuis

Vier groepen, vier hulpvragen, 21 vrijwilligers, allen aan de slag voor Present Hardenberg.
Op zaterdag 6 februari jl. stonden zes vrijwilligers van de christelijke organisatie “Perfect Love” paraat in de Krim. Een huis wat volledig opgeknapt moest worden, maar die dag was het doel om de woonkamer aan te pakken. Behangen, sausen, vloerbedekking leggen, de vrijwilligers waren van alle markten thuis om de bewoners weer een mooi plekje te geven. Buiten waren er drie vrijwilligers van de Protestantse gemeente De Krim bezig om de spullen uit de tuin op te ruimen en af te voeren.
De vrijwilligers van “Perfect Love” zijn tot ’s avonds 18.30 bezig geweest en maken het op een andere dag af om zo de bewoners weer helemaal blij te maken met een nieuwe schone woonkamer.
In Gramsbergen zijn op diezelfde dag twee groepen uit de Vrijgemaakte kerk Het Morgenlicht baalderveld-oost bezig geweest met twee hulpvragen. ’s Ochtends hebben zij gezamenlijk ontbeten in de kerk, om de dag samen te starten. Vervolgens zijn zij uit elkaar gegaan naar de twee locaties. Op 1 locatie zijn er drie vrijwilligers bezig geweest met het sausen van een keuken. De eigenaresse van de woning is alleenstaand en slecht ter been en kon de keuken zelf niet meer aanpakken. De muren en het plafond waren nodig toe aan een nieuw laagje verf en ook de gordijnen moesten worden vervangen voor nieuwe luxaflex. Na drie lagen verf was de keuken uiteindelijk weer helemaal wit en hing de luxaflex ook voor het raam.
Op de andere locatie zijn 9 vrijwilligers, jong en oud, bezig geweest met het verwijderen van coniferen die uit de kluiten gewassen waren. De eigenaar  van de woning, ook alleenstaand, had het niet het netwerk, laat staan het materiaal om de coniferen te verwijderen. Met kettingzagen, bijlen en een grote kraan van Kuiphuis hebben de vrijwilligers in vier uur tijd de joekels van coniferen met wortel en al verwijderd. Wat een klus, maar wat een ruimte en licht was er weer in de tuin!
Verschillende groepen met hun eigen aanbod, wat zijn we blij met al deze vrijwilligers!
Wilt u zich ook op deze manier inzetten voor een ander? Neem dan contact met ons op via 0523-271666 of kijk eens op onze website www.presenthardenberg.nl.

 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring