Dedemsvaartse dames goed vertegenwoordig tijdens biljart finale.

Dedemsvaartse dames goed vertegenwoordig tijdens biljart finale.

Het afgelopen week-end werd bij de biljartvereniging D' Oale Delle in Ane de districtsfinale 2e klas libre dames gespeeld.

Zaterdag gingen 8 dames (waaronder Carla Diek, Nienke de Hoog en Margriet Schotkamp uit Dedemsvaart en de in Dedemvaart geboren Greet Houtman) van start verdeeld over 2 poules van 4, waarvan de nummers 1 en 2 van elke poule zich plaatsten voor de kruisfinales op zondag.

De nummers 3 en 4 streden zondag om de plaatsen 5 t/m 8. Als sterksten uit de poules kwamen Carla Diek, Greet Houtman, Nienke de Hoog en Bea Reinds.

Om Plaats 7 en 8 ging het tussen Joan Bloemendal en Jenny Beumer, Joan versloeg Jenny nipt.

Voor plaats 5 en 6 streden Juliette Blokzijl en Margriet Schotkamp, Juliette speelde sterk, en won in een goede partij.

Om de plaatsen 3 en 4 werd het een Dedemsvaarts onderonsje tussen Carla Diek en Nienke de Hoog, Carla zat er totaal niet in en Nienke won vrij gemakkelijk.

De finale ging tussen de verassende finalist Greet Houtman (zij speelt nog maar 2 jaar biljart, maar krijgt training van de Dedemsvaarter Marcel Krikhaar) en Bea Reinds, het bleef lang spannend in deze partij maar Bea trok de partij naar zich toe en werd daarmee voor de eerste keer districtskampioen. En zal in de gewest finale uitkomen. Voor Greet is het nog even afwachten, maar ook zij heeft nog kans dat ze in die finale uit kan komen. Het was zeker een geslaagd biljartweekend. Waarbij sportiviteit, gedrevenheid en gezelligheid de boventoon hadden.  

De einduitslag  1. Bea Reinds

                     2. Greet Houtman

                     3. Nienke de Hoog

                     4. Carla Diek

                     5. Juliette Blokzijl

                     6. Margriet Schotkamp

                     7. Joan Bloemendal

                     8. Jenny Beumer

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring