Week van de Techniek 2016

Week van de Techniek 2016

Van maandag 14 t/m vrijdag 18 maart 2016 vindt voor de 7e keer de Week van de Techniek plaats. Circa 1000 leerlingen uit groep 7 van de basisschool en 250 leerlingen uit het voorgezet onderwijs van scholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen maken tijdens deze week kennis met techniek in de praktijk. Op vrijdagmiddag 18 maart om 13.00 uur vindt de sluiting van de Week van de Techniek plaats in het Regionaal Techniek Centrum in Hardenberg.

Het is belangrijk om techniek een plek te geven in het onderwijs. Dit kan alleen door leerlingen kennis te laten maken met techniek in de praktijk. Helaas kunnen veel techniekactiviteiten niet op school uitgevoerd worden. Maar juist het zien, voelen en ruiken in de praktijk maakt techniek extra interessant. Pas dan komen de leerlingen er achter hoe deze producten worden gemaakt. Ook daarom is de Week van de Techniek belangrijk.

BO- Scholen:

Ongeveer 1000 leerlingen uit groep 7 brengen in de Week van de Techniek een bezoek aan één van de bijna 40 deelnemende bedrijven.  Binnen deze bedrijven kunnen de basisschoolleerlingen de techniek in de praktijk zien en gaan ze ook zelf aan de slag. Ze maken een technisch werkstuk wat ze aan het eind van het programma mee naar huis mogen nemen.

Opdracht drone

Voorafgaand aan de Week van de Techniek hebben de deelnemende scholen een opdracht gekregen: ze gaan aan de slag met een lesbrief over drones en gaan een eigen drone ontwerpen. Tijdens de sluiting van de Week van de Techniek kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op de ingezonden drone ontwerpen. Ook een vakjury zal een winnaar aanwijzen. De mooiste ontwerpen worden beloond met een prijs en worden geplaatst in diverse kranten/medio in de regio.

VO-Scholen:

In samenwerking met het Alfa College gaan ongeveer 250 leerlingen van verschillende VO-scholen uit de regio op bezoek bij één van de 25 bedrijven in de gemeenten Hardenberg, Ommen en Coevorden. Met als doel om uit te vinden waar hun interesse ligt en om ze te helpen bij hun verdere beroepskeuze. De leerlingen  hebben allemaal twee bedrijven gekozen uit twee verschillende branches. In  kleine groepjes zullen zij  informatie en een rondleiding krijgen bij de betreffende bedrijven. Ter voorbereiding op dit bezoek gaan de leerlingen informatie vergaren en vragen opstellen over de te bezoeken bedrijven.

Sluiting

Op vrijdagmiddag 18 maart om 13.00 uur vindt de sluiting plaats van de Week van de Techniek bij het RTC Hardenberg. Tijdens deze middag wordt niet alleen de Week van de Techniek 2016 feestelijk afgesloten, ook kunnen de genodigden kennismaken met alle afdelingen van het RTC. Per school mogen een aantal leerlingen het technische werkstuk van hun school vertegenwoordigen en uitleggen hoe ze het gemaakt hebben. De kinderen spelen deze middag de hoofdrol!

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring