De week van de techniek is weer van start.( Up Date)

De week van de techniek is weer van start.( Up Date)

Steeds meer scholen en bedrijven werken mee aan de week van de techniek wat georganiseerd word door het Regionale Techniek Centrum (R.T.C) in samenwerking met bedrijven in de regio Hardenberg en Ommen. In totaal zullen ongeveer een 1000 leerlingen uit groep 6,7 en 8 deze week een bezoekje brengen aan technische bedrijven. Ook zullen ze op school gezamenlijk aan een werkstuk werken die vrijdag bij de sluiting van de week van de techniek gepresenteerd en beoordeeld zal worden. Maandag gingen onderanderen de leerlingen van Hoogengraven uit Stegeren op bezoek bij 2 bedrijven in Vilsteren, namelijk bij installatie bedrijf  Tijhaar en bouwbedrijf Salbam B.V. Terwijl in Dedemsvaart 2 groepen van de Langewieke een bezoek brachten aan De Historische Vereniging Avereest en Installatie werken.nl (Kroezen en de Vries). De bedoeling is in deze week de kinderen er van te overtuigen dat de techniek zeker in deze tijd nog van groot belang is, en de interesse op te wekken om toch misschien voor een technische opleiding te kiezen. Naast de deskundige uitleg van de vakmensen mochten de kinderen natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Opvallend is wel dat naast de jongens zeker de meisje erg geïnteresseerd waren in de techniek. De hele week zullen de kinderen nog bij diverse bedrijven een bezoekje brengen. Met vrijdag de afsluiting  in het RTC  in Hardenberg. Waar dan ook het beste werkstuk bekend word gemaakt.

Dinsdag:

Dinsdag brachten leerlingen van de Guido de Brѐs een bezoek aan  Kringloopbedrijf Noggus & Noggus en aan de Dunnewind Groep. Deze bedrijven zijn in Ommen gevestigd. Na het welkom kreeg men een rondleiding door de bedrijven. Vervolgens mochten de kinderen zelf aan de slag. Bij Noggus & Noggus mocht men zelf een fietsband dicht plakken, maar ook waren vele andere opdrachten. Bij  de Dunnewind Groep maakte men onder meer  kennis met wat er in de wegenbouw gebeurt. Maar ook hoe het transport  via de weg met vrachtwagens plaats vind. Hierbij werd nog even de dode hoek bij de vrachtwagens en kranen onder de aandacht gebracht. In Hardenberg waren de leerlingen van Casper Diemerschool op bezoek bij Loohuis Installatietechnieken b.v. Ook hier mochten de kinderen na de rondleiding zelf de handen uit de mouwen steken. Maar in het algemeen zijn de reactie van de kinderen zeker positief. Maar de komende dagen zullen nog vele scholen aan diverse bedrijven een bezoek brengen. Met natuurlijk vrijdag de grote afsluiting in het RTC te Hardenberg. 

De organisatie dankt naast de scholen en bedrijven, de leerlingen van het Alfa College, maar ook de vele vrijwilligers die deze week mogelijk maken.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring