Teampresentatie Ernst Dubbink Eveno racing.

Teampresentatie Ernst Dubbink Eveno racing.

Vrijdagavond 18 maart werd in volle Café ‘n Tip in Daarle het team Ernst Dubbink Eveno Racing officieel gepresenteerd aan het publiek. Speciaal gast  KNMV bondscoach Barry Veneman moest op het laatste moment verstek laten gaan. De 7-voudig Nederlands kampioen Ernst Dubbink zal aankomend seizoen met zijn Moto3 GP machine uitkomen in de sterk bezette ADAC Northern Europe Cup (NEC). Tevens is hij dit jaar begeleider van zijn nieuwe teamgenoot en talent Sander Kroeze uit Musselkanaal. Maar onder de gasten was ook het race talent Wallid Soppe die vorig jaar nog voor EVENO racing uit kwam, maar dit jaar een zitje in het Dutch Racing team heeft weten te bemachtigen.

De supportersclub had de presentatie weer goed geregeld, met een spectaculaire opkomst van beide coureurs werd het nieuwe raceseizoen officieel openen. Op het podium werd teruggeblikt op afgelopen seizoen en de plannen voor aankomend seizoen werden onthuld.  De nieuwe kleding viel daarbij zeker positief op. Het was jammer dat de bondscoach Barry Veneman niet aanwezig was. Hij zou aandacht besteden aan de samenwerking met Ernst Dubbink Eveno Racing. Het team van Ernst Dubbink is namelijk door de KNMV benaderd om jong talent te gaan begeleiden. Dit zullen ze gaan doen in het NEC Moto3 kampioenschap. Deze nieuwe cup wordt grotendeels in het bijprogramma van de MotoGP, WSBK, BSB en WK Endurance verreden.

In de Moto3 GP klasse wil Ernst een gooi naar de titel doen. Daarnaast gaat hij samen met KNMV bondscoach Barry Venneman de begeleiding van het 14-jarige talent Sander Kroeze op zich nemen. Sander gaat uitkomen in de standaard klasse van het NEC kampioenschap. Naast dit kampioenschap zal hij ook strijden in de Red Bull Moto GP Rookies Cup, in deze cup rijden geselecteerde talenten om ervaring op te doen voor het wereldkampioenschap.

De mastercaller van de avond was Gerrit Koppelman. Daarbij verzorgt DJ Smally de muzikale ondersteuning. Info www.ernstdubbink.com

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring