Scouting Dedemsvaart viert Baden Powell-dag.

Scouting Dedemsvaart viert Baden Powell-dag.

Baden Powell-dag is een jaarlijkse feestdag binnen de scouting. Deze dag wordt gehouden ter ere van de verjaardag van Baden Powell. In andere landen gaan vele scouts in hun uniform naar het werk op 22 februari, in Nederland gebeurt dit echter niet. In 2016 werd Baden Powell-dag door Scouting Dedemsvaart gevierd op zaterdag 19 maart van 10.00 – 12.00.

Het programma van de welpen (meisjes en jongens van 7 – 10) bestond uit een logospel in het centrum van Dedemsvaart. Bij ieder goed antwoord kregen de groepen welpen een puzzelstukje, waarmee ze een puzzel konden maken. Deze puzzel werd gemaakt voor het oude Etos-pand. Het groepje dat als eerste de puzzel klaar heeft won een door Banketbakkerij Dorgelo gesponsorde taart. Een van de foto’s was echter niet te vinden. De koe die normaal voor de kaaswinkel aan de Julianastraat staat had een gebroken poot en was daarom niet aanwezig. De welpen zijn daarom de winkel maar binnen gegaan.

De scouts (dames en heren van 11 – 14) liepen een mobiele app-tocht in het dorp. Bij elke vraag stuurden de groepen hun antwoord op een vraag of puzzel via een mobiele telefoon naar de organisatie. Bij een correct antwoord kregen ze de volgende vraag/opdracht/cryptische omschrijving om zo weer een stap dichter bij de eindoplossing te komen. Eén van de opdrachten was het nemen van een ‘selfie’ (een foto van jezelf en mogelijk anderen) samen met een persoon van boven de 60 jaren waarop zij een ‘duckface’ (een raar gezicht waarbij men de lippen tuit richting de camera) maken. Gedurende de tocht en vragen/opdrachten ontvingen de scouts letters. Voor de groep scouts die het eerst de juiste eindoplossing hadden stond er een lekkere door Banketbakkerij Dorgelo gesponsorde taart klaar.

Banketbakkerij Dorgelo heel hartelijk dank voor de prachtige taarten. We hebben er heerlijk van gesmuld. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring