School de Langewieke zet in op verkeersveiligheid.

School de Langewieke zet in op verkeersveiligheid.

Stelt u zich eens voor: U bent klaarover en een auto wordt geparkeerd zoals U dat doet, heeft U dan voldoende zicht om alle schoolverlatende mensen veilig over te laten steken?

Stelt u zich eens voor: U fietst op het fietspad en er schiet een auto voor uw fiets langs, want daar is nog net een plekje om een auto te parkeren. Vindt U dit een veilige of verstandige handeling?

Daarom nogmaals een vriendelijk verzoek:

Let op waar U parkeert: Kinderen worden er niet minder van om een paar meter verder te lopen, bovendien is bewegen goed voor iedereen. Bij de kerk of in de zijstraten is vaak nog plaats genoeg.
Parkeer niet voor uitritten of op de stoep. Dit voorkomt ergernissen bij woningeigenaren. Ook de drempel in de Asterstraat vrijhouden. U belemmert het verkeer wat die straat in wil rijden.
Hinder geen fietsers: Zowel bij het inparkeren als bij het wegrijden uit een parkeervak.
Lees ook vooral de regels nog eens door op de schoolkalender en bespreek ze met uw kinderen.

Let wel, wij bedenken deze regels niet om U te pesten, maar om alle kinderen zo veilig mogelijk bij school of naar huis te krijgen.

Mocht het dus zijn dat u door een klaarover of een andere ouder op uw parkeer- of oversteekgedrag wordt aangesproken, zal dit zijn uit veiligheidsoverwegingen. Mopper dus niet op de klaarover, zij staan er voor de veiligheid van uw kind.

Tussen of naast de pionnen is het ten strengste verboden om te parkeren of te stoppen om de kinderen in of uit te laten stappen. Dit is door de klaarovers van de Langewieke ingesteld omdat wij vinden dat U daarmee het aankomende verkeer (fietsende leerlingen) erg hindert en in gevaar brengt. Ook hier kunt u dus op worden aangesproken. Beeld u eens in dat u aan komt fietsen.

Wacht te allen tijde tot de klaarover op het midden van de rijbaan staat bij het oversteken of wegfietsen. Ook wanneer u rechtsaf slaat richting de rotonde. Het kan namelijk zomaar zijn dat een kind dan denkt dat de weg dan vrij is.

Omdat het nogal eens voorkomt dat de kinderen die tussen de middag naar huis gaan om te eten veel te vroeg weer op school komen is het volgende besloten:

De klaarovers die om 12 uur naar huis gaan, doen het hek dicht. De pleinwacht (juf/meester) doet het hek weer open om 12.45.

Kinderen die alsnog te vroeg op school komen, mogen het plein niet op. De overblijfouders hebben dan niet voldoende overzicht.

Nog een laatste punt:

In het toegangspad lopen we, net als tijdens het oversteken bij de klaarovers. Hier maken we geen gebruik van fietsen, skate-, waveborden en steppen. Houd men zich hier niet aan, wordt je naam doorgegeven aan de leerkracht.

Wilt u zo vriendelijke zijn, deze informatie ook aan opa’s, oma’s of anderen die Uw kind komen brengen of halen, door te geven?

Namens alle klaarovers die zich vrijwillig inzetten om UW kind veilig over te laten steken,

Namens alle kinderen van De Langewieke, uw klaarovers.

klik voor nieuwsbrief nummer 7 op volgende link http://www.delangewieke.nl/index.php/nieuwsbrief-2015-2016/finish/8-nieuwsbrief-2015-2016/3131-nieuwsbrief7-2015-2016

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring