Danny van der Sluis wint eerste OW cup race

Danny van der Sluis wint eerste OW cup race


Danny van der Sluis, winnaar van de Supercup600 van vorig seizoen, is ook dit seizoen weer goed begonnen. In de eerste race van het seizoen op het TT-circuit van Drenthe, kon een slechte start hem niet weerhouden aan het eind met de overwinning aan de haal te gaan. Na de slechte start reed de Staphorster zich makkelijk naar voren om daar met Coen Bouwmeester uit te vechten wie op de eerste trede van het podium kwam te staan. Van der Sluis besliste de strijd enkele ronden voor tijd in zijn voordeel.
 
Ricardo Brink stuurde de motor van START racing Nieuwleusen naar een verdienstelijke derde plaats. Aan het begin mocht hij even op de tweede plaats rijden maar gaandeweg de race moest hij Bouwmeester en van der Sluis voor laten gaan. Zijn derde plaats kon hij daarna eenvoudig vasthouden. De andere START coureur Jaimie van Sikkelerus finishte gelijk aan zijn startpositie, hij reed zijn voorwiel als zesde.over de streep. Sikkelerus zijn weekend kon toch al niet meer stuk. Hij hoorde vrijdag dat hij met een wildcard mag deelnemen aan de Supersport race tijdens het WK Superbike event op 15-17 april aanstaande.
De voor Oosterveen's olie Nieuwleusen rijdende gebroeders Wienen uit Dalfsen finishten als achtste, Joël, en dertiende Manuel. De laatste had last van een opspelende knie en was niet helemaal tevreden met zijn dertiende plaats. Joël daarentegen was duidelijk in zijn nopjes met de progressie die hij gemaakt had ten opzichte van vorig jaar. De rondetijden van de regio rijders zullen nog wel aangescherpt moeten worden willen ze meestrijden om het kampioenschap.    
 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring