RTL GP: MXGP IN 16 UITZENDINGEN BIJ RTL 7 - START ZONDAG 17 APRIL

RTL GP: MXGP IN 16 UITZENDINGEN BIJ RTL 7 - START ZONDAG 17 APRIL

Uniek motorsportevenement in Drenthe krijgt vervolg met nieuwe finishlocatie, verlengde baan en WK MXGP voor dames. MXGP Assen en het resterende wk-seizoen te zien bij RTL 7 vanaf zondag 17 april.

In de bekende ‘Voetbal Inside’ studio verrichte presentator Allard Kalff dinsdag 29 maart de officiële aftrap van de RTL GP: MXGP programmering bij zender RTL 7 en blikte vooruit op de tweede editie van de Motocross Grand Prix of the Netherlands, zaterdag 27 en zondag 28 augustus op het TT Circuit Assen.

Regerend wereldkampioenen Tim Gajser uit Slovenië (MX2) en Romain Febvre uit Frankrijk (MXGP), maar ook 2-voudig wereldkampioen en klassementsleider Jeffrey Herlings en zijn landgenoten Glenn Coldenhoff, Davy Pootjes en Brian Bogers kwamen naar Hilversum.  Omdat in Assen voor het eerst de Women’s MX Grand Prix wordt verreden schoof ook de snelste Nederlandse vrouw op 2 wielen aan, Nancy van de Ven. Allard Kalff keek onder meer met Romain Febvre terug op de allereerste MXGP Assen waar de Yamaha coureur vorig jaar voor volle tribunes de wereldtitel wist te pakken en blikte vooruit op de tweede editie van het evenement met voorzitter van de raad van toezicht van Stichting MXGP Assen, Jos Vaessen.

“De allereerste Motocross Grand Prix Assen ontpopte zich dankzij de volgepakte TT-tribunes tot een sfeervol, bijna stadionachtig evenement. Er gebeurde heel veel op een relatief kleine oppervlakte van het TT Circuit Assen. In 2016 zetten we in op een verbetering van die beleving voor nog meer toeschouwers. Zo verplaatsen we de finish naar een plek recht voor de overdekte Hoofdtribune. Ook verlengen we de baan met 150 meter om de gehele Hoofdtribune en de Winterdijktribune te benutten en we plaatsen een TV-scherm van maar liefst 60 m2 tegenoverde Hoofd- en GT-tribune.” Aldus Jos Vaessen.

Dankzij een samenwerking tussen de organisator van het wereldkampioenschap Youthstream, MXGP Assen en RTL Nederland en met steun van onder meer Marketing Drenthe en HSF Logistics zijn de wedstrijden in het WK Motorcross vanaf 17 april iedere zondag te zien bij RTL 7 voorzien van deskundig commentaar door ervaren auto- en motorsportpresentator Allard Kalff. De Motocross Grand Prix Assen op 27 en 28 augustus wordt uitgezonden bij RTL 7 op zondag 4 september. Wereldwijd wordt het evenement uitgezonden in meer dan 170 landen op 6 continenten. 

Alle bezoekers kunnen MXGP Assen vanaf de tribunes volgen.  Alle kaarten zijn te bestellen via

 www.mxgp-assen.com of door te bellen met 0592-318 055.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring