Rekenkamercommissie Hardenberg blijft lid van NVRR

Rekenkamercommissie Hardenberg blijft lid van NVRR

De Nederlandse Vereniging voor Rekenkamers en Rekenkamercommissies, de NVRR, vindt dat raadsleden plaats kunnen nemen in lokale rekenkamers zolang ze maar een minderheid vormen en er een externe voorzitter is. De Rekenkamercommissie Hardenberg  had naar aanleiding van dit standpunt het gevoel niet langer vertegenwoordigd te worden door de NVRR. Op verzoek van de commissie heeft de voorzitter van de NVRR nadere uitleg gegeven. De Rekenkamercommissie  Hardenberg heeft besloten om lid te blijven van de NVRR.

De Rekenkamercommissie Hardenberg bestaat uit vier raadsleden en een onafhankelijke voorzitter.

Deze Rekenkamercommissie functioneert succesvol door de binding die de commissie heeft bij wat er in Hardenberg speelt. Raadsleden spelen hierbij een cruciale verbindende rol.

Standpunt NVRR

Tijdens de extra ledenvergadering van de NVRR  op vrijdag 25 september 2015 werd op voorstel van het bestuur besloten als vereniging het standpunt in te nemen dat in lokale rekenkamers raadsleden geen meerderheid meer mogen vormen en er een externe voorzitter moet zijn. De NVRR is het oneens met het plan van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken om raadsleden compleet uit lokale rekenkamers te weren.

Naar aanleiding van dit ingenomen standpunt had de Rekenkamercommissie Hardenberg het gevoel niet langer vertegenwoordigd te worden door de NVRR. De commissie heeft de NVRR gevraagd haar standpunt toe te komen lichten. Namens de NVRR hebben de heer De Ridder, voorzitter van de NVRR en de heer Douma, secretaris, dinsdag 29 maart in Hardenberg hierover uitleg gegeven. De Ridder geeft aan dat er is gekozen voor een standpunt van de meerderheid. “De vereniging heeft te maken met verschillende smaken, er ligt nu een compromis”. De Rekenkamercommissie Hardenberg heeft besloten om lid te blijven van de NVRR.  

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring