Ook Rick Dunnik kijkt uit naar nieuw race seizoen.

Ook Rick Dunnik kijkt uit naar nieuw race seizoen.

Het is zover! Komend weekend  rijdt Rick Dunnik zijn eerste wedstrijd in de ADAC Moto3 Standard (NEC) , een internationale Duitse wegracecompetitie. De race wordt gereden op het bekende circuit van Silverstone in Engeland. De belangrijkste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn achter de rug. Het team is op orde, sponsoren zijn gevonden, de nieuwe motor is goed afgesteld én niet onbelangrijk, Rick is er helemaal klaar voor. Hij heeft bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie samen met zijn trainingsmaatje Sasha de Vits op de nieuwe motor in Valencia Spanje getraind.

Mede mogelijk maken

In de afgelopen maanden heeft het team van HDRacing hard gewerkt aan het vinden van nieuwe sponsoren. En dat is gelukt! Daar zijn we erg blij mee, want zonder mensen die de motorsport een warm hart toedragen lukt het niet. Onze hoofd sponsoren zijn: Abbink Metaal, Bloemhof & Pleiter en Henk Kuiper. Daarnaast zijn er veel mensen bereidt geweest om een bijdrage te leveren.

Het is fijn om te ervaren dat jullie vertrouwen hebben in Rick zijn racekwaliteiten en willen investeren in zijn talent. We doen als team van HDRacing er dan ook alles aan om er een mooi seizoen van te maken. In de bijlage de namen van bedrijven die het mede mogelijk maken dat Rick dit jaar aan de start staat van de ADAC Moto3. Onze dank hiervoor.

Nieuwe kleuren

U was van Rick gewend dat hij in geel en grijs reed, maar we krijgen nieuwe kleuren. Vanaf de wedstrijd in Assen nu rijden we in lichtblauw en zwart. Het is even wennen, maar wij zijn er blij mee. Op de motor en het pak komen de namen van de sponsoren te staan.

Racekalender 2016

In 2016 worden er twaalf wedstrijden gereden in de ADAC Moto3, waarvan de eerste in Silverstone en twee in Assen (15-17 april en 30 sep–2 okt). Er nemen in totaal 26 jongens en meisjes deel aan de competitie, afkomstig uit diverse landen zoals Duitsland, Zweden, Denemarken, België, Oostenrijk. Naast Rick zijn er nog drie Nederlanders: Ernst Dubbink, Dennis Koopman en Sander Kroeze. Meer informatie over de racekalender vindt u op de website van ADAC. Hieronder vindt u de link.

Nieuw trainingsmaatje

Het team van HDRacing gaat dit jaar veel samenwerken met DV1 Racing Team uit België waar Sasha de Vits voor rijdt. Sasha de Vits is net als Rick 14 jaar. Beiden hebben afgelopen seizoen samen de 4 uurs race Croix en Ternois gewonnen. Het zijn snelle mannetjes! Rick en Sasha gaan samen trainen zodat ze van elkaar leren en met elkaar de competitie kunnen aangaan. Ook reizen de teams samen naar de wedstrijden toe. Dat is niet alleen gezelliger, maar ook voordeliger.

Tot slot

Wij hebben zin in het nieuwe seizoen. De voorbereidingen zijn goed geweest en we zijn er klaar voor. Het zal eerst even wennen zijn: nieuwe motor, nieuwe circuits. Het is de bedoeling dat we het komende seizoen veel leren en mooie stappen kunnen zetten. Rick is er in ieder geval klaar voor en we hopen dat hij mooie resultaten kan laten zien. We houden u op de hoogte!

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring