Expositie Tweede Wereldoorlog in De Baron

Expositie Tweede Wereldoorlog in De Baron

Multifunctioneel Centrum De Baron in Dedemsvaart wordt van 30 april tot en met 4 mei omgetoverd tot een grote expositie over de Tweede Wereldoorlog. Deze expositie bestaat uit diverse foto’s, video’s, voorwerpen en verhalen en wordt georganiseerd door een aantal enthousiaste jongeren uit jongerencentrum ChillOut!.

Voor de expositie is de samenwerking aangegaan met de bibliotheek in De Baron, Historische Vereniging Avereest en het Oorlogsmuseum in Vriezenveen. Het jongereninitiatief wordt ondersteunt door het jongerenwerk van De Stuw. De werkgroep is tot een interessante mix gekomen van verhalen en voorwerpen van vroeger en hedendaagse (kunst)werken van de Dedemsvaartse jeugd. Zo leveren leerlingen van het Vechtdal College gedichten en filmpjes aan voor de expositie. Daarnaast zal er een documentaire getoond worden over de ervaringen van plaatselijke bewoners Jaap de Vries en mevrouw Everaarts.

Workshop

Als voorbereiding op de expositie wordt er op dinsdag 12 en 26 april in jongerencentrum ChillOut! onder leiding van een deskundige docent een workshop graffiti spuiten verzorgd. Tijdens de workshops wordt er onder andere gewerkt aan een groot decorstuk en maquettes over de Tweede Wereldoorlog die in de expositie aan bod komen. Vind je het leuk aan de graffiti of maquettes mee te werken? Iedereen is welkom! Geef je op bij jongerenwerker Ruben via r.drost@destuw.nl of 06-33703749.

Kijk voor meer informatie en openingstijden over de expositie op facebook.com/expositiededemsvaart.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring