Nipte nederlaag korfballers Avereest/Peter Deen Makelaardij 1.

Nipte nederlaag korfballers Avereest/Peter Deen Makelaardij 1.

Na de openingswedstrijd op het thuisveld mocht Avereest/Peter Deen Makelaardij naar Vriezenveen voor de eerste uitwedstrijd tegen Amicitia 4. Voor Avereest/Peter Deen Makelaardij  begonnen Leanne Oostwoud, Iris Scholing, Robert Brunink en Stefan Wilbrink in de aanval.  In de verdediging begonnen Sanne Jansen, Zwaantje Oostwoud, Len Hooijer en Herman Finkers. Ilse Peters en Christiaan Pennekamp begonnen op de bank.

Avereest/Peter Deen Makelaardij had een scherp begin en wist in korte tijd via een afstandsschot van Robert en een strafworp van Stefan op een voorsprong te komen. Hierna duurde het even voordat Amicitia in totaal 3 keer, en Stefan met een doorloopbal konden scoren. Voor rust wist Amicitia nog vier schoten van afstand te scoren. Bij rust was de stand van 7-3  bereikt, in het voordeel van Amicitia.

Nadat bij Avereest/Peter Deen Makelaardij de spelers op scherp werden gezet, en met de boodschap dat het in de tweede helft beter moest gingen beide ploeg weer van start. Daarna scoorden  Len en Christiaan, die halverwege de eerste helft in de ploeg kwam voor Herman, met mooie schoten van afstand. Een van de heren van Amicitia scoorde na enige tijd van afstand. Avereest/Peter Deen Makelaardij kwam tot een 8-7 stand omdat Robert en Sanne scoorden. Naar het einde van de wedstrijd scoorden beide ploegen om en om, Avereest/Peter Deen Makelaardij via Stefan en Herman. Na een spannende slotfase bleven beide ploegen op een 10-9 eindstand steken en bleven de punten in Vriezenveen.

Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma, een uitwedstrijd tegen UNI.

Doelpuntenmakers:

Stefan 3x, Robert 2x, Sanne, Herman, Len & Christiaan 1x

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring