Ouderavond Gezond Eten en Bewegen

Ouderavond Gezond Eten en Bewegen

Dinsdagavond 5 april werd er bij het Kindcentrum Dikkertje Dap een ouderavond georganiseerd voor alle ouders die gebruik maken van kinderopvang of peuterspeelzaal bij Kindcentrum De Pretstek, locatie de Rolwip of Kindcentrum Dikkertje Dap. Het thema van de avond was Gezond eten en bewegen. Een onderwerp waar  de laatste tijd in de media veel  belangstelling voor is. Dat het een onderwerp is dat ook velen aanspreekt bleek wel uit het feit dat er ruim 60 ouders en belangstellenden aanwezig waren. Zij kregen eerst informatie over gezonde voeding en het JOGG beleid van de gemeente Hardenberg (Jongeren op Gezond Gewicht). Via een interactieve quiz werd gekeken hoeveel suiker verschillende drankjes die als “gezond” aan geprijsd worden bevatten. Wist u dat er in een klein pakje yogi-drink maar liefst 4   suikerklontjes zitten?? Veel van de aanwezigen niet. Zeker iets  om wat vaker bij stil te staan en beter op te letten bij het kopen van producten.  Vervolgens werd aan de hand van foto’s en filmpjes uitleg gegeven over het stimuleren van bewegen in de kinderopvang, peuterspeelzaal en BSO. Ook hier kwamen veel tips aan de orde die je gewoon thuis kunt toepassen. Bijvoorbeeld de vele mogelijkheden om te spelen met een autoband of het maken van beweegparcourtjes met huis, tuin en keukenspullen sprak veel aanwezigen aan.

De avond werd afgesloten met een gezellige sportmarkt waar ouders verschillende kraampjes konden bezoeken van sportverenigingen en organisaties binnen Dedemsvaart die zich richten op het stimuleren van bewegen van kinderen.

Een zeer geslaagde avond die zeker nog een vervolg gaat krijgen. Zo gaan verschillende sportverenigingen workshops aanbieden binnen de BSO en zo blijven de locaties van Stichting Welluswijs gezond in beweging!!

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring