W.K Superbike 2016 Assen (zaterdag)super spannend.

W.K Superbike 2016 Assen (zaterdag)super spannend.

Voor het eerst in de geschiedenis van de WK Superbike worden er dit jaar zowel op zaterdag en zondag een race gereden in de koningsklasse. Terwijl de grote teams zich concentreren op de race, is het team van Ernst Dubbink Eveno Racing druk bezig de tent in veiligheid te brengen. De wind was voor hun op dat moment de grote tegenstander.  Maar gelukkig bleef  de tent staan.

Maar natuurlijk waren alle ogen van het vele publiek gericht op Michael van der Mark van het Honda ten Kate Racing team uit Nieuwleusen. Na de start ontstond er een kopgroep van 5 rijders (Tom Sykes, Jonathan Rea, Chaz Davies, Michael van der Mark en teamgenoot Nicky Hayden. Sykes ging al snel onderuit, waardoor  de 4 overgebleven coureurs er een geweldige race van maakte. Uiteindelijk was het Rea die de winst pakte. In een alles of niets poging ging Michael 2 ronden voor het eind onderuit. Hierdoor werd Chaz Davies als 2de afgevlagd net voor Nicky Hayden. I

In de Supersport klasse waren de supporters van het Start Racing Team uit Nieuwleusen benieuwd als Jaimie van Sikkelerus met zijn wildcard zich wist te kwalificeren voor de race van zondag, en dat deed hij met een 26ste plaats. Patrick Jacobsen van het Honda ten Kate Racing team vertrekt zondag vanaf de 4de startplaats.

In de Superstock1000 klasse wist Danny de Boer uit Staphorst zich naar een 8ste plaats te kwalificeren.

De meeste regionale rijders kwamen in de NEC Moto3 klasse uit, te weten Ernst Dubbink, Sander Kroeze, Dennis Koopman en Rick Dunnik. Zij reden ook de kwalificatie voor de race van zondag. Na een paar droge rondes begon het te regenen wat voor Ernst Dubbink en Sander KroezeReden was om naar binnen te gaan en geen ricico te nemen. Wat Rick Dunink wel deed en onderuit ging. Maar ze komen vandaag (zondag) allemaal aan de start.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring