Talentontwikkeling op De Eiber

Talentontwikkeling op De Eiber

DEDEMSVAART - Wat is er nu mooier voor kinderen om hun eigen talenten te ontdekken en ook te benutten? Basisschool De Eiber uit Dedemsvaart springt hierop in en breidt het onderwijsaanbod steeds verder uit. Duidelijk is dat de school met talentontwikkeling niet alleen denkt aan de leervakken.

De afgelopen periode waren er op vrijdagmiddag leerlingen te vinden bij Kinderboerderij Dekibo. Ze hielpen daar met het verzorgen van de dieren en allerlei klussen. ‘Ik wist niet dat poepscheppen zo lekker was’, was de spontane reactie van een leerling. Andere leerlingen waren te vinden bij dansschool Drenth of bij sportschool Sport Fit. Zij benutten daar hun talenten weer op een andere manier. Daarnaast worden er op school diverse activiteiten aangeboden. Te denken valt hierbij aan creatieve vakken, maar ook aan bijvoorbeeld een cursus schminken. Tevens is er aandacht voor techniek en waren ook al de schaak- en damclub te gast. Het aanbod is dan ook zeer gevarieerd, mede dankzij de inzet van ouders.
De kracht van het systeem is dat het voortdurend doorontwikkeld wordt. Hierdoor blijft het aanbod zeer gevarieerd en blijven de leerlingen gemotiveerd. Het is een mooie aanvulling op de wekelijkse dans- en dramalessen die alle groepen krijgen van Ursula Veenstra. De kinderen leren tijdens haar lessen al spelend hun fantasie te gebruiken. De lessen zijn gericht op samenwerking, ontdekken, uitdrukken, imitatie en taalexpressie, maar vooral op plezier.
Ook wat betreft de leervakken blijven er ontwikkelingen. Zo wordt er in groep 5 t/m 8 gewerkt met tablets, waardoor alle leerlingen een optimaal leerrendement kunnen halen. Het is veel makkelijker om in te spelen op de individuele leerbehoeften.

 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring