Dubbink pakt winst op Assen in NEC Moto3 klasse.

Dubbink pakt winst op Assen in NEC Moto3 klasse.

Top prestatie voor Dubbink Eveno racing coureurs.

Tijdens de wedstrijd op zondagmiddag in het World Superbike weekend op het TT circuit van Assen wist Ernst Dubbink te domineren in de de ADAC NEC Moto3 wedstrijd. Sander Kroeze finishte vijfde in zijn klasse.

De wedstrijd werd ingekort naar 10 ronden en bij de start wist Ernst gelijk de holeshot te pakken en gaf de koppositie ook niet meer uit handen. Per ronde pakte hij bijna 2 seconden op de tweede man waardoor hij met een voorsprong van 18.194 seconden de wedstrijd volledig naar zijn hand zette. “De start kon nog iets beter vind ik, maar bij de eerste bocht wist ik de motor gelijk naast de koploper te zetten en remde hem er uit. Daarna wist ik de wedstrijd te controleren en kon ik gelijk wegrijden. Deze overwinning voelt heel goed na de race op Silverstone. Ik wil mijn sponsors, de supportclub en het team bedanken voor deze ruime overwinning” Aldus Ernst Dubbink.

Sander startte vanaf de vierde plaats en kende ook een goede start. Hij wist zelfs de derde plaats in de wedstrijd nog even te pakken maar zakte later af en kon het tempo van zijn concurrenten niet volgen. Sander herpakte zich wel toen hij op de vijfde plaats in de Moto3 Standard klasse reed en wist zich sterk te houden. Hij kon daardoor goed volgen, maar kon helaas geen posities meer terug winnen. Sander kwam als 7e over de finishlijn wat goed is voor de vijfde plaats in de ADAC NEC Moto3 Standard klasse.

 Sander Kroeze : “Ik had een goede start en reed ook een heel goed tempo. Ik wist zelfs de derde plek te pakken in de wedstrijd en was daarmee de snelste in de Moto3 Standard klasse. Mijn nieuwe pak begon te knellen waardoor ik minder gevoel kreeg in mijn armen. Ik kon me niet zo klein maken als normaal waardoor ik op de Veenslang en op start/finish wat tijd verloor. Gelukkig kon ik wel strak blijven rijden en ben ik als beste Nederlander gefinisht in de Moto3 Standard klasse.”

Voor Rick Dunnink van het HD racing team uit Staphorst is het eerste jaar dat hij in deze klasse uitkomt. Het jonge talent weet dat hij op de steun van Joey Litjens en Jasper Iwema kan rekenen. Rick had in Engeland 2 geweldige 5de plaatsen behaald, wat natuurlijk voor eigen publiek in Assen voor herhaling vatbaar was. Maar door een slechte start moest hij van de 15de plaats terug knokken en eindigde hij toch nog verdienstelijk in Moto3 Standard klasse de 10 de plaats. In de stand staat hij nu op een 6de plaats. Hij kijkt toch terug op een goed race weekend.  

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring