Van der Mark pakt 3de plaats tijdens 2de WK Superbike race in Assen.

Van der Mark pakt 3de plaats tijdens 2de WK Superbike race in Assen.

Een zeer bijzondere tweede wedstrijd op het TT Circuit van Assen! De wedstrijd begon op een vochtige baan, maar de droogde hard op tijdens de wedstrijd. De meeste rijders begonnen op regenbanden, maar wisselden tijdens de race voor slicks. Michael van der Mark van het Honda World ten Kate racingteam scoorde in de lastige wedstrijd een keurige derde plaats. Jonatan Rea ging het beste om met de omstandigheden en won de 50e WSBK-race op Assen, voor teammaat Tom Sykes.

Teamgenoot van Michael van der Mark, Nicky Hayden eindigde op een 6de plaats. Het publiek ging volledig uit hun dak toen Michael van der Mark het publiek bedankte. Tijdens de World Supersport was het gaan regenen, waardoor de baan bij de start van de tweede World Superbike wedstrijd nog erg vochtig was. De race werd aangeduid als een ‘wet race’, waardoor de race niet meer stil gelegd kon worden vanwege het weer. De bandenkeuze was dus erg belangrijk. Alle coureurs kozen voor regenbanden, behalve Sylvian Guintoli en Markus Reiterberger die met intermediates van start gingen. In deze klasse kwam ook  Jaimie van Sikkelelus aan de start. Hij had op eigen titel een wildcard gekregen, maar vroeg Start racing uit Nieuwleusen (waar hij normaal voor uit komt) Of hij van hun faciliteiten en steun gebruik mocht maken, wat dus ook gebeurde.

Hier volgt de reactie die Jaimie aan Dutch Motorsport gaf.

JAIMIE VAN SIKKELERUS: ‘Het was een aparte wedstrijd, dat hadden we niet verwacht. Ik wist in mijn tweede ronde meteen mijn PR op Assen te verbeteren. Toen het begon te druppelen, durfde ik meer dan mijn voorgangers en won een aantal plaatsen. Vervolgens kwam de rode vlag, wat ook heel logisch was, want het begon echt hard te regenen. Bij de herstart kwam ik slecht weg en na een paar ronden kreeg ik een basistempo. Ik zag een aantal rijders voor mij en daar wilde ik naar toe. Helaas ging ik onderuit in de Strubben. Ik ben tevreden over mijn weekend, het was heel leerzaam!’

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring