Soppe kent vroegtijdig einde in Le Mans

Soppe kent vroegtijdig einde in Le Mans

Dutch Racing Team coureur Walid Soppe heeft in het tweede raceweekend van het Junior WK Moto3 geen punten weten te behalen. De 16-jarige uit Coevorden werd al in de tweede bocht van de eerste ronde onderuit getikt en daarmee kwam een vroegtijdig einde aan zijn wedstrijd.

In het Franse Le Mans vond in het bijprogramma van de MotoGP het tweede raceweekend van het Junior WK Moto3 plaats. Soppe kende een moeizame start van het seizoen met maar liefst vier crashes in Valencia door eigen toedoen. In Frankrijk ging het beter en stap voor stap werd het nodige geleerd en werden de tijden gedurende het weekend constant verbeterd.  Ook in de tweede kwalificatie wist Soppe zijn tijd aanzienlijk aan te scherpen. De Dutch Racing Team bouwde zijn sessie goed op, reed constant sneller om uiteindelijk de tweede kwalificatie af te sluiten met een snelste ronde van 1’46.086, een tijd die ruim 1,2 seconde sneller was dan zijn snelste tijd eerder op de dag. Ondanks deze forse verbetering schoof de Dutch Racing Team coureur uiteindelijk maar één positie verder naar voren waardoor de Drent zaterdagmiddag vanaf de tweeëntwintigste plaats op de grid aan de race moest beginnen.

Al voor de wedstrijd begon had Soppe al een plaatsje te pakken. De motor van Marco Bezzecchi voldeed niet aan de technische reglementen waardoor de Italiaan achteraan moest starten. Soppe kwam niet heel goed weg maar zat in de eerste bocht ver aan de binnenkant waardoor hij de verloren plaatsen weer goed maakte. In de tweede bocht raakten teamgenoten Ramirez en Fuligni elkaar en namen in hun val heel onfortuinlijk Soppe mee. Hiermee was de race al vroeg ten einde. Voor de zekerheid nam Soppe nog een bezoekje aan het Medical Centre maar meer dan een zere voet en de nodige schaafplekken hield de Dutch Racing Team niet aan de val over.

De race werd gewonnen door Lorenzo Dalla Porta. De volgende wedstrijd staat gepland op 29 mei in Aragon, Spanje.

 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring