EVENEMENT TUIN-KUNST-TECHNIEK

EVENEMENT TUIN-KUNST-TECHNIEK

Eenmaal per jaar wordt in de buurtschap Den Oosterhuis in het Reestdal in Balkbrug het evenement TUIN-KUNST-TECHNIEK gehouden. Samenwerkende buurtgenoten zetten op zaterdag 18 juni van 10.00 tot 17.00 uur hun deuren of hekken open voor bezoekers.

Dit jaar zijn er vijf deelnemers; allen dicht bij elkaar, op loopafstand. Nieuw is dit jaar Annemarie Kamphuis, die haar schilderwerk zal tonen. Op het adres Den Oosterhuis 9 kunt u het werk van Annemarie bezichtigen. Ze heeft  in vijf jaar tijd haar eigen realistische stijl ontwikkeld met acrylverf op doek. Van portretten, landschappen, koeien, schapen tot stillevens! Op nummer 10 zijn de Tuinen van De Kruidenhoeve geopend. Hier zijn, behalve heel veel kruiden, ook tal van bijzondere planten te zien. In de tuin exposeert keramiste Gerreke van Veen uit Dordrecht haar originele kunstwerken. Op nummer 11 kan men de ateliertuin van beeldend kunstenaar Marie Louise Minke bezoeken. In deze tuin staan objecten van natuurlijke materialen. Verder staan in de tuin en in het atelier kunstuitingen van glasobjecten en keramiek tot schilderijen. Marie Louise gebruikt veel heldere kleuren. Op nummer 12 is het Techniekmuseum gevestigd van Arend en Gé Kampinga. Hier kan men heel veel historische gebruiksvoorwerpen vinden. De basis van de uitgebreide verzameling vormen de stationaire motoren (o.a. Lister en Wolsley) die door Arend zelf zijn gerestaureerd. Verder zijn er graan- en koffiemolens en nog veel meer voorwerpen uit voorbije tijden. Tenslotte is er op nummer 14 de hobbyboerderij van Hennie en Henk Pouls met rondom een tuin met o.a. veel bijzondere rozen en clematissen. Er zijn mooie doorkijkjes naar het omringende landschap. Het ontwerp van deze tuin is gebaseerd op de ideeën van Mien Ruys. Er is schilderwerk te bewonderen van Hennie en een aantal mede-cursisten. Men kan ook een kijkje nemen bij het (jong)vee in de stal, de hobby van Henk.

Centraal is er een grote parkeerplaats voor alle bezoekers. Voor hen die slecht ter been zijn is het ook mogelijk om bij iedere deelnemer met de auto te komen.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring