Olympische vlam is gedoofd op De Eiber

Olympische vlam is gedoofd op De Eiber

DEDEMSVAART – Na vier weken is er een einde gekomen aan de eerste Olympische Eiber Spelen. Naast de reguliere lessen werd er in deze periode op basisschool De Eiber gewerkt aan het thema Olympische Spelen. Donderdagavond was de slotavond.

De spelen werden 11 mei geopend met een tocht door het centrum van Dedemsvaart. De deelnemende landen presenteerden zich toen aan het winkelend publiek. Net zoals bij de ‘echte’ Olympische Spelen werd hierbij de fakkel telkens doorgegeven. Eenmaal bij school werd het Olympisch vuur ontstoken en de vlag gehesen onder de klanken van het Wilhelmus.
In de weken die volgden werd er in de klassen gewerkt over het thema en werden er diverse activiteiten georganiseerd. Een van de hoogtepunten hierbij was de Olympische sportdag. Jong, oud en verschillende culturen waren met elkaar aan het sporten. ‘Het was wat mij betreft dan ook openbaar onderwijs ten top! Als school zijn we volop in beweging qua ontwikkeling en dat zie je naast de leerresultaten ook terug in de sociale omgang met elkaar. Voor mij is dat goud waard’, aldus een trotse directeur Gerjo Stegeman.
Het laatste viel ook terug te zien op de slotavond. Jong en oud kwamen bij elkaar om er een gezellige avond van te maken. Op het plein kon er genoten worden van heerlijke hapjes en waren er diverse activiteiten waar zowel de leerlingen als hun ouders aan konden deelnemen.
Aan het project was ook een sponsoractie gekoppeld. De opbrengst wordt gebruikt om een nieuw speeltoestel mede te financieren. In totaal werd er €2811,99 opgehaald. Een prachtige afsluiting van een zeer geslaagd project!
Meer foto’s: http://www.obsdeeiber.nl/index.php?section=7&page=119&modoption=list&cat_id=258

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring