Mysterieuze praktijken komen bovenwater tijdens NK panlatvissen.

Mysterieuze praktijken komen bovenwater tijdens NK panlatvissen.

Uit de verre regio kwamen vrijdag weer vissers naar Dedemsvaart om deel te nemen aan het unieke N.K. panlatvissen. Dit evenement is ontstaan door bouwbedrijf Houtman, maar nu word het onder leiding van Jan Bredenoord door visvereniging de Brasem georganiseerd. Met 50 deelnemers zat men aan het maximum van aantal deelnemers. Er doen twee categorieën vissers mee, namelijk de echte vissers en de gelegenheid vissers.  De laatste groep kijkt meer naar de klok dan naar de dobber. Een van de gelegenheid vissers had iets speciaals bedacht om de vis te vangen. Maar zijn speciale tactiek bleek toch niet het succes te worden wat hij had gedacht. Hij wist geen vis uit het water te halen. Maar om alle deelnemers tegemoet te komen om in de 2 uur durende wedstrijd niet te verhongeren en uit te drogen kon men door de sponsoren de deelnemers van een hapje en drankje voorzien.

 Dat er maar weinig gevangen zou worden was niet bekent, maar net na het eind signaal bleek dat slechts 19 deelnemers iets gevangen hadden, zodat de weging snel gereed was. Inmiddels waren de meeste deelnemers al bij Varwijk neer gestreken om gezellig te genieten en na te babbelen. Maar tijdens de prijsuitreiking gingen alle remmen los en werd de stemming alleen maar beter. Door de weinige vangst en de vele prijzen  moest Jan Bredenoord  de laatste prijzen door een quiz onder de deelnemers verloten. Dit gebeurde met veel lawaai.

Maar uiteindelijk bleek  Wietse Bakker uit Hoogeveen (790 gram) voor de tweede keer de grote winnaar te zijn. De tweede prijs was voor Albert Willems  uit   Oudleusen (470 gram) en de derde plaats was voor Hans Veldhuis uit Vroomshoop (  280 gram). Het was weer een geslaagde wedstrijd met een gezellig slot.          

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring