Niek Meijerink doet goede zaken tijdens grasbaanrace in Loppersum.

Niek Meijerink doet goede zaken tijdens grasbaanrace in Loppersum.

Zaterdag moesten MAC van Dedem coureurs Niek Meijerink (50cc) Jasper Reurink (125cc jeugd) Dave Meijerink (specials senioren) en Harriet Zwiers (st2) aantreden op de kleine kleibaan in het Groningse Loppersum. Mooi weertje en de baan lag er mooi bij. Niek en Jasper moesten ’s middags al rijden en Dave en Harriet in het bijprogramma van de halve EK finale zijspannen.

 Niek,

Niek was in de training nog hard onderuit gegleden maar in de wedstrijd zette hij dat even recht. Met in de eerste serie een overwinning in de tweede serie een 2e plaats en in de laatste beslissende heat vertrok hij als 3e maar er kwam een herstart nadat de 1e rijder onderuit ging. In de herstart was hij als 1e weg maar werd ingehaald en lag 2 ronden lang op de 2e plaats, toen in de 3e ronde de koploper onderuit ging. Nu hoefde Niek na de herstart alleen maar bij de eerste 5 te finishen en dan was hij dag winnaar maar Niek kennende ging hij voor de winst en won hij de laatste serie met overmacht. Met deze overwinning staat hij nog steviger aan kop in de ONK tussenstand hij heeft nu 4 punten voorsprong op de nummer 2.

 Jasper,

Jasper heeft het nog een beetje moeilijk in zijn 1e volle grasbaanseizoen. Steeds vertrekt hij goed bij de start maar kan dan nog geen goede snelle lijn rijden zodat de andere jongens hem niet of moeilijk in kunnen halen. Maar elke wedstrijd leert hij wel weer en hij heeft ook telkens wel aansluiting met de andere coureurs. Vandaag werd hij 8e,8e en in de laatste heat 9e.Totaal met 2 punten op de 9e plaats in de dag uitslag.

 Dave,

Een goede training afgewerkt al was de baan moeilijk voor Dave. Soms grip en soms niet. De series begon hij met een 4e plek, toen de 3e plaats (na een mooi gevecht met Christiaan Hulshorst die in de laatste meters voor de finish door Dave terug verwezen werd naar plaats 4) en zijn laatste heat afgesloten met een mooie 2e plek. Toen moest hij de B-finale rijden. Een zware B- finale maar met een goede start was het mogelijk om een ticket voor de finale te behalen. Jammer genoeg kreeg Dave direct in de 1e bocht een tik tegen zijn voorwiel waardoor hij viel. Helaas viel er met de wedstrijdleider en de referee nergens over te praten en een diskwalificatie was het gevolg. Dit betekende een 8e plaats vandaag.

 Harriet,

Harriet scoorde zaterdag heel goed tijdens haar series in de sterke shorttrack st2 klasse. Een klasse met 12 coureurs waar Harriet als enige dame haar mannetje staat tussen 11 jongens. Ook vandaag stond ze haar mannetje. In de series werd ze 2e,4e en 4e wat in ieder geval de grote finale betekende hierin vertrok ze redelijk goed maar elke ronde pakte ze er 1 of 2 en zo eindigde ze keurig netjes op plaats 5.Het team was daar zeer tevreden over.

Tekst: Jeanet Sterken    Foto’s Henk Mannes

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring