Oldtimerrit voor brommers in Staphorst.

 Oldtimerrit voor brommers in Staphorst.


Op zaterdag 18 juni wordt voor de 24ste keer de jaarlijkse Grote Oldtimer Bromfietsrit in Staphorst gehouden. De start is vanaf 12:30 u. voor de Solexen en vanaf 12:45 u. voor de bromfietsen. De start is als vanouds bij Uitgaanscentrum  Kisteman aan de oude rijksweg in Staphorst. De organisatie is in handen van de motorclub AMBC in samenwerking met Meesters tweewielers. De rit is alleen voor bromfietsen en solexen welke tenminste 25 jaar oud zijn en het voertuig moet natuurlijk aan alle wettelijke eisen voldoen.  Deelname is gratis en wie mee wil doen kan zich ter plekke aanmelden.
De lengte van de rit is ongeveer 90 km en gaat dit jaar via Dalfsen, Lemelerberg, Ommen, Junne, Witharen en Nieuwleusen. Onderweg kan nog ergens gepauzeerd worden. Rond 15:00 uur worden de brommers weer terug verwacht in Staphorst waar eenieder nog een leuke herinnering aan deze rit krijgt.
 
Vorig jaar waren er bijna 200 deelnemers waarbij het merk Kreidler met ruim 60 stuks het meest vertegenwoordigd was, gevolgd door Zündapp. Het merendeel van de brommers is vaak tot in de puntjes gerestaureerd, maar soms zie je ook nog wel eens een oude Union of Batavus in de originele lak en voorzien van de nodige hoeveelheid roest. Ook dat heeft z’n charme en ze zijn vaak motorisch nog prima in orde. Mocht er toch nog iemand met pech onderweg komen te staan, dan is de bezemwagen van de Fietsenspecialist Henk Meesters altijd in de buurt om hulp te bieden en eventueel de brommer terug naar Staphorst te brengen. Er wordt vanaf de parkeerplaats bij Uitgaanscentrum Kisteman in kleine groepjes gestart wat erg aantrekkelijk is voor het publiek om naar te kijken. Al ruim voor de start worden de brommers netjes  in rijen opgesteld zodat de liefhebber alles goed kan bekijken. De AMBC ziet weer een opgaande lijn in de belangstelling voor de oude brommers en verwacht bij goed weer meer dan 200 deelnemers die uit het hele land toegestroomd komen.
 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring