SCD’83 sluit laatste bekerwedstrijd van seizoen ‘16/’17 winnend af

SCD’83 sluit laatste bekerwedstrijd van seizoen ‘16/’17 winnend af

Wie de bekerwedstrijden van SCD´83 digitaal heeft gevolgd zal wellicht denken dat het vlaggenschip heeft besloten om het voetballen te laten voor wat het is en is begonnen met korfballen. Waar de eerste wedstrijd tegen Avereest nog  gelijk werd gespeeld met 2-2, werd tegen SV Dedemsvaart al een meer ‘korfbalwaardige’ uitslag neergezet; 4-4. Ook de wedstrijd tegen het al geplaatste EMMS stelde het niet teleur. Op het zonovergoten sportpark de Kei werd EMMS met 5-6 verslagen.

SCD’83 begon erg sterk aan de wedstrijd en greep EMMS vanaf minuut 1 bij de spreekwoordelijke strot. Dit resulteerde in de 14e minuut tot de verdiende voorsprong. Na goed druk zetten van Jordi Hulleman belandde de bal na een fraaie pass bij Nick Dekker die oog had voor de meegelopen Ivar Mijnheer; 0-1. EMMS leek na deze treffer enigszins wakker geschud en kwam wat meer aan het voetballen. De Slagharennaren bleken echter met name bij standaard situaties niet scherp en hierdoor kon Tim Dekker na een fraaie corner van Leon Breukelman in de 30e minuut vrijwel ongehinderd binnen koppen; 0-2. Helaas verzuimden de 11 mannen van SCD’83 deze stand mee de kleedkamer in te nemen. In de laatste 10 minuten voor rust verloor SCD’83 de controle over de wedstrijd en scoorde EMMS 2 keer via Yord Anbergen en Yuri Hertsenberg.

Ruststand: 2-2

Net als tegen SV Dedemsvaart kwam SCD’83 goed uit de kleedkamer en dit resulteerde in de 52e minuut opnieuw tot de voorsprong. Opnieuw Leon Breukelman met de assist, alleen de afmaker luistert naar de naam Nick Dekker (of Zlatan..) 3-2. 11 minuten later tekende diezelfde Nick Dekker voor de 4-2 op aangeven van Ivar Mijnheer. Hierdoor leek SCD’83’83 op rozen te zitten, maar niets bleek minder waar toen de slotfase van het duel aanbrak en EMMS in de 80e minuut de 3-4 maakte via Maurice Kosse. Gelukkig voor SCD’83 zorgde Thomas Snoeijer uit een corner van wederom Leon Breukelman voor het feit dat de marge al snel weer 2 werd; 3-5. EMMS was echter niet van plan deze wedstrijd verloren te laten gaan en kroop weer dichterbij Yord Anbergen tekende 4 – 5 het kwam in de 89e minuut zelfs op gelijke hoogte 5-5 wederom door Anbergen . Uiteindelijk trok SCD’83 aan het langste eind door een treffer van Nick Dekker die hiermee zijn hattrick complementeerde.

Een week voordat de competitie begint is de equipe van Marcel en Jan Smid nog steeds ongeslagen. Volgende week zaterdag begint het echte werk voor SCD’83 als men afreist naar Vitesse’63 uit Koekange. Ditmaal echter om de 3 punten mee te nemen richting de Boekweit. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring