Leerzaam weekend Rick Dunnik

Leerzaam weekend Rick Dunnik

Afgelopen weekend reed Rick Dunnik twee wedstrijden in het ADAC NEC Moto 3 kampioenschap in het Duitse Oschersleben. Na de crash in Sachsenring was Rick weer top vit voor dit weekend .
In de vrije training was het even weer wennen na zo’n lange tijd niet op de motor te hebben gezeten, maar dit ging snel beter. In de eerste kwalificatie wist Rick een twaalfde tijd neer te zetten .Maar hij had veel problemen bij het insturen van de motor. voor de tweede kwalificatie werd de setup gewijzigd.
Bij het warmdraaien van de motor voor de tweede kwalificatie was er opeens koelvloeistof lekkage door een lekke waterpomp keering  ,door een snelle noodreparatie kon Rick als nog aan zijn tweede kwalificatie beginnen .Ondanks een motor die behoorlijk warm werd wist hij zijn tijd toch nog met een seconde te verbeteren, wat hem een twaalfde startplaats opleverde. Helaas bleek dat er een banden sticker ontbrak en werden alle tijden van deze kwalificatie afgenomen, door alle stress was vergeten er deze op te plakken. Hierdoor moest Rick twee rijen verder naar achteren starten.
De eerste race had Rick een zeer goede start en ging als achtste de eerste bocht in ,door wat schermutselingen met andere rijders was hij de machine nog bijna even kwijt en werden er weer enkele plaatsen verloren. De eerst vier ronden kon Rick het tempo redelijk bijhouden,hierna kreeg hij behoorlijk last van chatter en moest hij het tempo laten zakken. Hierdoor kwam alleen te rijden hij finishte als tiende deze race .
Voor de tweede race werd de setting van de motor weer veranderd en Rick kreeg wat tips mee om er beter mee om te gaan.
De start van race twee was weer top hij ging weer als achtste de eerste bocht in,Rick zat direct bij in de grote groep helaas was er een code rood door dat Ernst Dubbink er met een highsider vanaf was gegaan   .
De herstart was goed maar minder dan de eerste , bij de eerste doorkomst was Rick tiende in de tweede ronde verloor hij weer twee plekjes .maar in het verloop van de wedstrijd wist hij deze met veel vechtlust deze weer terug te pakken en finishte hij als tiende .Voor dit weekend konden we tevreden zijn Rick heeft weer veel geleerd voor wat betrefd de afstelling van de motor onder de tropische temperaturen. Verder willen we Arai Europe ,Casco Sportivo, Hilhorst reclame en Bert Bloemert Autoschade bedanken,dat zowel Rick als de motor er weer perfect bij stonden na de crash in Sachsenring .En verder willen we alle andere sponsoren nog bedanken voor alle steun.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring