SCD’83 neemt punt mee uit Zuidwolde 0 - 0

SCD’83 neemt punt mee uit Zuidwolde 0 - 0

Op een goed gevuld sportpark Woltinge-slag speelden ZZVV en SCD’83 de derde competitiewedstrijd van het nog prille voetbalseizoen 2016/2017. ZZVV begon de wedstrijd met 4 punten in de broekzak uit de eerste twee competitiewedstrijden terwijl de ploeg uit Dedemsvaart tot op heden 3 punten wist te verzamelen. Ondanks het feit dat SCD’83 en ZZVV relatief onbekenden voor elkaar zijn gezien het feit dat er slecht 4 keer in de gehele clubhistorie van SCD’83 tegen ZZVV werd gevoetbald werd er een aantal weken al geoefend tegen de heren uit Zuidwolde. De wedstrijd werd uiteindelijk winnend afgesloten voor SCD’83 door 2 doelpunten van Nick Dekker. Deze uitslag gaf de Dedemsvaartse burger moed voor de wedstrijd van vanmiddag.

Na de nodige administratieve handelingen van scheidsrechter Richard Venekamp werd er om 14.30 afgetrapt. De wedstrijd begon redelijk gelijk op met een licht overwicht voor ZZVV. Ondanks dit lichte overwicht resulteerde het niet tot dusdanig grote kansen voor ZZVV. Aan de andere kant werden door SCD’83 enkele speldenprikjes uitgedeeld in de vorm van een aantal afstandschoten. Het was dat de scheidsrechter, in de ogen van de ZZVV aanhang, een aantal onjuiste beslissingen nam waardoor het publiek niet in slaap viel maar druk aan het protesteren en schreeuwen ging. Echter zal men niet warm zijn geworden van het voetbal van beide kanten. De ruststand van 0-0 was dus ook het logische gevolg van het tot dan toe vertoonde spelbeeld.

ZZVV kwam in het tweede bedrijf sterker uit de startblokken en begon met meer druk vooruit te voetballen. Dit resulteerde in een aantal kansen, maar de verdediging van SCD’83 brak niet en hield de ‘heilige’ 0 op het scorebord. SCD’83 was bij tijd en wijle erg slordig bij balbezit en hierdoor werd en weinig aanvallend gevaar gesticht. ZZVV daarentegen rook de overwinning en begon steeds nadrukkelijker aan het hek van de Dedemsvaartse defensie te rammelen. Helaas voor ZZVV, maar gelukkig voor SCD’83 maaide Bram Otter in kansrijke positie volledig over de bal heen en kon de inzet van Paul Bos in de 90e minuut worden gekeerd door doelman Koes. Hiervoor had SCD’83 via Ingwer Huizinga zelfs nog de mogelijkheid de 3 punten te stelen, zijn schot vond echter Jelle Verburg op zijn weg. Hierdoor stond na 90 minuten plus een beetje dezelfde stand op het bord als aan het begin, 0-0. Gezien het spelbeeld een goede uitslag voor SCD’83 dat met dit punt een puntentotaal heeft van 4 hele punten, goed voor een 8e plek op de ranglijst.

Zaterdag 24 september speelt SCD’83 haar tweede thuiswedstrijd tegen SC Lutten.

Jelmer Koes.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring