Kampioen’s races O.W Cup overgoten met spanning en zon.

Kampioen’s races O.W Cup overgoten met spanning en zon.

Geheel Nieuwleusen en omstreken keek zaterdag uit naar de finale dag van de O.W. Cup wegraces op het circuit van Assen. De 2 motorcoureurs  van START racing team Ricardo Brink en Jaimie van Sikkelerus uitkomende in de Supercup 600 gingen strijden voor podium plaatsen. Met de 2 laatste races nog te gaan had Ricardo 3 punten voorsprong op Coen Bouwmeester. Op de 3de plaats stond  Danny van der Sluis uit Staphorst, die naar de zware crash eerder dit seizoen het ritme nog niet helemaal terug had gevonden. Daar achter stond Jaimie die met de progressie van de laatste wedstijden zijn zinnen had gezet om toch nog de 3de plaats te pakken in de einduitslag. Dus was er volop spanning in deze klasse. Ook de gebroeders Joёl en Manuel Wienen van Ooosterveen’s olie racingteam uit Nieuwleusen probeerde ook in deze klasse nog een plaats binnen de top 10 te halen. De eerste race verliep niet goed voor Ricardo hij moest genoegen nemen met een 3de plaats terwijl  Coen de hoogste trede beklom. Teamgenoot van Ricardo Jaimie van Sikkelerus pakte de tweede plaats. Hierdoor verwisselde Coen en Ricardo van plaats in de tussen stand en kwam Jaimie dichter bij de 3de plaats, want Danny eindigde op een 8ste plaats die in gevecht was met Joёl Wienen die uiteindelijk genoegen moest nemen met de 9de plaats. Manuel was in de 5de ronde waarschijnlijk door olie op de baan onderuit gegaan. De tweede race werd een prooi voor Jaimie van Sikkelerus de tweede plaats was voor Jorn Hamberg en de derde plaats voor Thijs Peeters. Nu denken jullie waar waren de twee kemphanen om het kampioenschap. Zij hielden elkaar goed in de gaten met die verstande dat Coen op een vierde plaats voor Ricardo een gecontroleerde race reed en zo de titel binnen haalde. Danny van der Sluis moest nu genoegen nemen met een 10de plaats. Dit betekende dat Jaimie hem van de derde plaats stootte in de eindstand. Zo stonden de twee coureurs van Start Racing op de tweede en derde plaats op het podium. Wat toch uniek was te noemen. Maar natuurlijk hadden ze stilletjes wel gehoopt dat Ricardo de titel zou pakken. Manuel Wienen eindigde op een 15de plaats.

De eindstand is nu:

1 Coen Bouwmeester

2 Ricardo Brink Start Racing

3 Jaimie van Sikkelerus Start Racing

4 Danny van der Sluis CVDS Racing

9 Joel Wienen Raceteam Oosterveen's olie

14 Manuel Wienen Raceteam Oosterveen’s olie

In de Supercup 1000 was het ook ontzettend spannend.

De uit Winschoten afkomstige  Maarten Bekker uitkomend voor het Winteb racingteam was er opgebrand om de twee laatste races in Assen goed te scoren. Gezien de tussenstand waar hij 3de stond maar dicht bij de nummers 1 en 2 Jaco Boonen en Cliff Kloots. De eerste race schoot hij als een raket weg en ruim als eerste over de finish te komen. Cliff Kloots pakte de tweede plaats. Terwijl Jaco Boonen tevreden met een vierde plaats moest zijn. Door deze uitslag was de spanning in deze klasse om te snijden. In de tweede race was de start van Maarten iets minder, maar om de titel te pakken moest hij alles uit zijn motor en lichaam halen met als resultaat dat hij uiteindelijk ook deze wist te winnen en zo de titel te pakken.

Eindstand:

1 Maarten Bekker Winteb Racing

2 Cliff Kloots Team Cliffracing

3 Jaco Boonen GEMA/R2Project raceteam

Natuurlijk ging men bij het team helemaal uit hun dak. Tijdens de prijsuitreiking s’avonds maakte men bekent dat volgend seizoen de OW Cup en de O.N.K samen het kampioenschap gaan organiseren. Wat zeker groot en positief nieuws is.

Kampioen’s races O.W Cup overgoten met spanning en zon.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring