SCD’83 pakt driepunter tegen SC Lutten

SCD’83 pakt driepunter tegen SC Lutten

Op een zonovergoten sportpark de Boekweit wist SCD’83 na 90 minuten plus een beetje SC  Lutten met 2-1 te verslaan. SCD’83 verscheen met vrijwel dezelfde 11 namen aan de aftrap als afgelopen week tegen ZZVV. Thomas Snoeijer begon echter weer in het hart van de defensie en ook voor Ingwer Huizinga was een plek aan de rechterkant gereserveerd. Nadat scheidsrechter Drenth beide pupillen van de week had af laten trappen was het half 3 en dus tijd voor de wedstrijd.

SCD’83 begon sterk aan de wedstrijd en had Lutten, zoals Thomas Snoeijer vooraf al aangaf, bij de spreekwoordelijk strot. Toch was het Lutten die de eerste kans noteerde. Na een snelle uitbraak vond de rechtsbuiten van Lutten zijn spits, Frank Altena, gelukkig voor SCD’83 had hij zijn vizier deze middag niet op scherp en kopte hij naast het doel.  SCD’83 bleef in het eerste bedrijf de regie in handen houden en creëerde enkele kleine kansen. Echter werd doelman Mulder niet echt getest. Lutten bleef daarentegen voornamelijk gevaarlijk vanuit de counter. Rond de 35e resulteerde dit voor Lutten in een vrije trap vlakbij de achterlijn van SCD’83. Mede door een slechte organisatie achterin kon  David Koopman redelijk gemakkelijk bij de eerste paal binnen tikken en stond het, hetzij tegen de verhouding in, 0-1. SCD’83 liet echter zien dat het niet bij de pakken ging neerzitten en zocht opnieuw de aanval. Echter bleef de 0-1 staan tot aan de rust.

Na de rust was het opnieuw SCD’83 die het initiatief had. Nadat Ingwer Huizinga voor de tweede keer in korte tijd door kwam via de rechterkant vond hij nu wel de vrijstaande Nick Dekker.  Dekker dacht niet na en zijn schot verdween in het dak van het doel; 1-1. SCD’83 kreeg de spreekwoordelijke wind weer in de rug en begon zich  steeds nadrukkelijker te melden bij Lutten doelman Lars Mulder. De tweede goal van SCD’83 kon dus ook niet lang op zich laten wachten. Nadat Leon Breukelman in de eerste helft genoeg voorzetten (en schoten met rechts) had afgegeven vond hij het nu wel eens tijd om zijn ‘gouden’ linker aan het publiek te laten zien. Dit deed hij met verve, vanaf een meter of 25 sloeg zijn schot als een kanonskogel achter de verbouwereerde Lars Mulder binnen 2-1. Wakker geschrokken van zowel deze knal als de achterstand wisselende de technische staf van Lutten aanvallend. De ingebrachte versterkingen konden echter de solide ogende defensie van SCD’83 niet in de problemen brengen. SCD’83 kreeg via Nick Dekker zelfs nog de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, zijn inzet verdween echter oven het doel. Hierdoor bleef het tot op de laatste minuut billenknijpen voor SCD’83. Maar na 90 minuten en een beetje vond scheidsrechter Drenth het welletjes en blies hij voor het eindsignaal.

Door deze 2-1 zege komt het puntentotaal van SCD’83 op 7, goed voor de 6 plek op de ranglijst. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring