SCD’83 speelt gelijk tegen Fit Boys:

SCD’83 speelt gelijk tegen Fit Boys:

In een gezapig en bovenal nat duel stond er na 90 minuten voetballen een 1-1 stand op het bord. Achteraf mag SCD’83 blij zijn dat Nick Dekker in de laatste paar minuten voor de gelijkmaker zorgde, maar het spel van de Dedemsvaarders was bij tijd en wijle erg onnauwkeurig.

SCD’83 begon met vrijwel dezelfde 11 namen aan de aftrap als tegen SVN, alleen Thomas Snoeijer was nog herstellende van zijn blessure, zijn plek werd derhalve ingevuld door Nick Hofman. SCD’83 begon redelijk geconcentreerd aan de wedstrijd. Zoals verwacht leverde Fit Boys veel strijd, maar echt gevaarlijk werden de mannen uit Beilen niet. SCD’83 kreeg daarentegen een aantal kleine mogelijkheden via Stan Dekker, Marc van der Graaf en Nick Dekker, maar helaas vonden zij veelal de prima keepende doelman Peter Jan Oosting van Fit Boys op hun weg naar het doel.  Ondanks deze mogelijkheden zal het publiek niet bepaald warm zijn geworden van het tot dan toe vertoonde spelbeeld van beide ploegen. Het enige spetterende moment in de eerste helft werd veroorzaakt door een plotselinge heftige regen/hagel bui, hetgeen  ook niet echt meewerkte aan een warm gevoel bij de supporters. Fit Boys dacht na deze bui op voorsprong te komen toen Jelmer Koes moest lossen na een corner maar gelukkig voor SCD’83 was daar Stan Dekker die redding kon brengen voordat de bal de lijn passeerde. Rust: 0-0.

Wat er precies in de thee gezeten heeft van Fit Boys en juist niet in die van SCD’83 is tot op heden onduidelijk, maar het feit was dat enkele seconden na de aftrap, SCD’83 totaal onnodig tegen een achterstand aanliep. Na een snelle omschakeling van Fit Boys kon de linksbuiten Rik Koops  vrij uithalen, dit deed hij met verve want de bal verdween onhoudbaar in de verre hoek van het doel:    1-0. Na dit doelpunt zakte Fit Boys verder terug en kwam SCD’83 meer en meer in de wedstrijd. De intenties van trainer Marcel Smid werden zichtbaar na een aanvallende wissel waardoor SCD’83 in de laatste 20 minuten met 3 man achterin gingen spelen. SCD’83 wist het overwicht echter niet om te zetten in grote kansen en de muur van Beilen hield, het zij met beven en schudden, stand. Het duurde vervolgens tot de 89e minuut totdat SCD’83 een gaatje vond in de bijna dichtgemetselde muur. Leon Breukelman vond met een fraaie lange bal Nick Dekker die vervolgens 2 man uitkapte en hoog de verdiende gelijkmaker binnenschoot: 1-1. 

(verslag Jelmer Koes )

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring