Geslaagd Nationaal Schoolontbijt en start schoolfruit op De Langewieke

Geslaagd Nationaal Schoolontbijt en start schoolfruit op De Langewieke

Dedemsvaart 9 november 2016.  De leerlingen van De Langewieke hebben gisterochtend genoten van Het Nationaal Schoolontbijt. Net als zo'n 520.000 basisscholieren op 2.720 scholen in het hele land ontbeten de 220 leerlingen gezamenlijk gezond met vers brood, allerhande beleg, yoghurt, melk, thee, fruit en groente.

In alle groepen was het een gezellig samen ontbijten met de juffen, de meesters, stagiaires en moeders.

Belang van ontbijten
De Langewieke deed mee aan Het Nationaal Schoolontbijt om het plezier en belang van een gezond ontbijt te onderstrepen. Het Nationaal Schoolontbijt wil vooral dat kinderen en ouders van ontbijten een gewoonte maken. Ontbijten geeft energie, levert belangrijke voedingsstoffen, helpt de stoelgang en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen. En het is natuurlijk is heel gezellig om samen te ontbijten.

Handige ontbijttips
Tijdens Het Nationaal Schoolontbijt van 7 tot en met 11 november ontbijten zo'n 520.000 kinderen gezamenlijk op 2.720 scholen in het hele land. Supermarkt Albert Heijn zorgde voor de ontbijtpakketten op De Langewieke. Met speciaal lesmateriaal leerden de kinderen meer over het belang van een gezond ontbijt als start van de dag. De kinderen kregen ook folders mee voor hun ouders met allerlei handige ontbijttips.

Start schoolfruit actie
Ook is op De Langewieke de schoolfruit actie weer van start gegaan. 20 weken lang krijgen alle kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag een stuk fruit van school. Deze actie is mogelijk door een Europese subsidie. De Langewieke wil als “Ik lekker fit” school op verschillende manieren gezond leven aandacht geven. Deze twee activiteiten vallen daar ook onder.

Foto's: Bron

Geslaagd Nationaal Schoolontbijt en start schoolfruit op De Langewieke
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring