Lachen tijdens 70 jarig jubileum Vrouwen van Nu afdeling Dedemsvaart.

Lachen tijdens 70 jarig jubileum Vrouwen van Nu afdeling Dedemsvaart.

Maandagavond 14 november zat de grote zaal van De Baron in Dedemsvaart bomvol met 123 vrouwen en 1 man (fotograaf Gert Vogelzang van Dedemsvaart in Vogelvlucht) voor het vieren van het 70-jarig jubileum van de Dedemsvaartse Vrouwen van Nu.

Bij de ingang van de zaal werd een ieder verwelkomd met een glas niet alcoholische drank (een sapje van appel en biologische zwarte bes). De zaal was feestelijk versierd met balonnen en vlaggetjes, de tafels mooi gedekt. Zag er allemaal heel gezellig uit.

Voorzitter Geesje Gaakeer opende de avond door iedereen te feliciteren met dit jubileum en het glas te heffen op de toekomst waarna er met z’n allen “Lang zullen we leven” werd gezongen. Verwelkomd werden 2 leden van VvNu Balkbrug, 4 van VvNu Ommerkanaal en Anri  Rosendal van Provinciaal Bestuur Zwolle, die als gasten deze jubileumavond bijwoonden. Anri feliciteerde de vereniging met het jubileum en benadrukte nog maar eens dat het vrijwilligerswerk is en blijft en dat daar de kracht van vrouwen ligt.

Na de koffie met een gebakje, speciaal voor het jubileum gemaakt door banketbakker Dorgelo, trad Irene van der Aart op met haar programma “De Boer op”. Irene is cabaretière, actrice,  zangeres en columniste en komt op roze rubber laarzen het toneel op.
Irene pendelt tussen Amsterdam en een dorpje in De achterhoek waar “haar boer” woont. Boer noemt ze hem en ze vertelt dat ze Boer heeft leren kennen tijdens een groepsreis door Cuba in 2003. Hilarisch hoe ze haar medereisgenoten beschrijft en later hoe haar eerste nacht op de boerderij verloopt waar ze om half 4 ’s-nachts wakker wordt van een voor haar onbekend geluid. Blijken vallende peren te zijn, prachtig hoe ze dit geluid en dat van een pauw en een ambitieuze haan met geldingsdrang na kan doen. Ook doet ze een bronstige stier na en beschrijft ze hoe ze moest assisteren toen de baarmoeder meekwam bij de geboorte van een kalfje, wat een kabaal op het toneel. Ook over de misverstanden die kunnen ontstaan door het dialect dat ze nauwelijks verstond. Zo heeft ze een buurman een keer een fijne dag gewenst toen die een dag vrij had gekregen voor een begrafenis. Ze had alleen vrije dag verstaan en dacht dat hij een dagje naar de Efteling zou gaan met zegeltjes van de AH. Er is heel wat afgelachen deze avond.

Lachen tijdens 70 jarig jubileum Vrouwen van Nu afdeling Dedemsvaart.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring