Mooi nazomer zorgt voor goede druivenoogst de Reestlandhoeve.

Mooi nazomer zorgt voor goede druivenoogst de Reestlandhoeve.

Het najaar is altijd een drukke en spannende periode. Na het Wijnfeest begin september beginnen de voorbereidingen voor de oogst. De zomer was geen topper, maar de nazomer en het begin van de herfst hebben dit ruimschoots goed gemaakt. Mooie droge, zonnige dagen en dat weken achter elkaar.

De Solarisdruiven hadden een bijzonder goede oogst. Zowel qua hoeveelheid als kwaliteit. Nog nooit eerder hebben we zoveel Solarisdruiven geplukt. De omstandigheden waren niet optimaal tijdens de bloei; de temperaturen waren goed maar het was regenachtig. Dit mocht de bloei gelukkig niet verhinderen. De grote bladeren beschermden de bloemknoppen waardoor er vrijwel een perfecte bloei heeft plaatsgevonden met uiteindelijk dus een grote opbrengst.

Het regenachtige weer heeft wel zijn invloed gehad op de Regentdruiven in het voorjaar. Er was op sommige plekken sprake van veel misbloei. De opbrengst viel daardoor een beetje tegen, maar de kwaliteit was puik. We hebben dit jaar vooral rode wijn gemaakt van de Regent. Natuurlijk hebben we al even geproefd en het smaakt veelbelovend.

De Muscat Bleu gaf een redelijke opbrengst van een goede kwaliteit. Dit jaar wordt er weer een Reestlander Royal van gemaakt; een fris zoete, licht mousserde rosé. Van de schillen en de pitjes is weer een destillaat gestookt. Lekker in de bonbons en natuurlijk om in andere jaren de Muscat wijn op te sterken

Met de Johanniter sloten we het oogstseizoen af. We moesten helaas een aantal plukkers teleurstellen dat ze niet mee konden plukken doordat we inmiddels ruim voorzien waren. Inderdaad; voor ons een luxe probleem... En ja; de oogstdagen zijn misschien wel de leukste dagen op de Reestlandhoeve.

Kijk voor meer info op https://reestlandhoeve.com/

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring