4e Groot Sinterklaas Springindoor 2016 een groots succes in Balkbrug

4e Groot Sinterklaas Springindoor 2016 een groots succes in Balkbrug

Op dinsdag 29 november tot en met zaterdag 3 december werd in de manege de Diamanthal te Balkbrug in Sinterklaassfeer het springconcours voor paarden en pony’s gehouden. Het aantal deelnemers met pony’s en paarden is nog nooit zo groot geweest ruim 400 voor de pony’s en 700 voor de paarden. Daarmee werd het vorige record van 1400 starts ruimschoots overschreden. Op alle dagen zijn zowel de lagere klassen als de hogere klassen verreden voor de paarden en de pony’s. Op donderdag zijn bij de paarden de hoogste klassen Z ZZ en op de avond als finale de 1.40 meter-wedstrijd verreden. Op de afsluitende zaterdag werden bij de pony’s de hoogste klassen M en Z verreden.

Ook het totaal aantal bezoekers over de vijf dagen was groot. Met name om op donderdagavond te kijken naar 30 deelnemers voor de 1.40 meter wedstrijd. Deze werd in zinderende barrages van 8 deelnemers gewonnen door de bekende en prominente ruiters Albert Zoer met zijn paard Heechhiem's Cancun Vdm uit Koekange in.37,51 sec. en als 2e; Lennard de Boer met VDL Edgar M uit De Wijk in 39,70 sec; 3e Pim Mulder met Cayenne uit Zwolle in 40,19 sec en 4e Marc Houtzager met  Sterrehof´s Eddie Blue uit Rouveen in 40,76 sec..

Op zaterdagmiddag werd met veel publiek het Sinterklaasconcours afgesloten met de Klasse M en Z voor de pony’s. Er was sprake van een mooie sportieve strijd. In het eerste parcours van de klasse M won in de barrages Sven Kats met zijn pony Macho uit Hoogeveen; 2e werd Ruth van der Linde met Magnum uit Vollenhove en 3e Marit van der Weerd met Elvira uit IJsselmuiden. In het 2e parcours was Iris Troost de winnares in de barrage met haar pony Anne B uit Staphorst en daarop volgend: 2e Maaike Schreur met Cheela uit de Wijk en 3e Ellis Brinkman met Geneve uit Staphorst.

In de klasse Z was het stuivertje wisselen. In het eerste parcours werd Anouk Mulder met haar pony Jack uit Oranjewoud 1e in de barrage. Daarop volgend: 2e Saskia Brinkman met Hentel uit Staphorst en 3e Joanne Vos met Robijn. In het tweede parcours werd Saskia Brinkman eerste met haar pony Hentel, 2e Anouk Mulder met Freedom en 3e Nicky Snippe met zijn pony Elvira uit Elim.

Na het concours was het nog niet afgelopen: De Ponyclub Avereest kon vervolgens haar 50e verjaardag goed gemutst en uitbundig vieren in de manege met al haar leden, genodigden, leden van haar zusterverenigingen en belangstellenden.

De gezamenlijke organisatie van ponyclub en rijvereniging Avereest kan terugzien op zeer succesvol concours en is er van overtuigd, dat met de vele vrijwilligers, sponsoren en kwalitatief uitstekende condities in de manege de Diamanthal voor de paardensport, het nog steeds ‘naar meer smaakt’ richting de vijfde de editie in 2017.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring