SCD’83 boekt nipte maar verdiende zege

SCD’83 boekt nipte maar verdiende zege

Op sportpark in Rouveen onder kunstlicht streden SC Rouveen en SCD’83 om de laatste 3 punten in de competitie voor de winterstop. Uiteindelijk stapten de mannen uit Dedemsvaart met de 3 punten van het veld door het beslissende doelpunt van Leon Breukelman. SCD’83 gaat als nummer 3 van de competitie de winter in en al met al kan men dus redelijk tevreden terug kijken op de eerste seizoenshelft.

SCD’83 begon flitsend aan de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Van Veen uit Dalfsen en zette direct druk op de verdediging van Rouveen. Nadat de keeper Arie Kuiper van Rouveen een vrije trap van Leon Breukelman nog kon verwerken moest hij na 5 minuten spelen alsnog vissen. De corner door Marc van der Graaf werd door Thomas Snoeijer  binnen getikt: 0-1.  Rouveen begon na de vroege tegentreffer wat vrijer te voetballen en dit resulteerde in een aantal kleine kansen en in de 15e minuut zelfs tot een treffer. Na een ingooi kwam de bal op links bij Robert Huisman die handig wegdraaide en hard binnenschoot: 1-1.  Rouveen wilden snel een tweede treffer forceren en werden een aantal keer gevaarlijk. met name spits Klaas Jan Poolman was dichtbij doelman Koes voorkwam een achterstand voor SCD’83.  SCD’83 kreeg voor de rust een knappe mogelijkheid om op voorsprong te komen, na een prima combinatie op het middenveld kwam de bal op links bij Nick Hofman waarbij Nick Dekker een teenlengte te kort om te scoren. Uiteindelijk werd de kleedkamer opgezocht met een 1-1 stand.

Na amper 5 minuten in de tweede helft werd  terecht een doelpunt van Rouveen  wegens het  hinderen van de SCD-doelman afgekeurd. Wat Rouveen speler Milan Smit van Rouveen die het daarmee niet eens was een gele kaart opleverde. SCD’83 liet zich niet van de wijs brengen en bleef proberen om de voetballende oplossing te zoeken, wat in de 59e minuut lukte. Een uitstekend combinatie tussen Nick Dekker en de meegelopen Leon Breukelman werd door Breukelman die later tegen geel opliep uitstekend afgerond: 1-2. In de 73e minuut had SCD’83 geluk dat het afstandsschot van Okke Jan Douma op de lat belandde en de omhaal van Poolman over ging. Mede door goed verdedigend werk van onder ander de gebroeders Hulleman, Thomas Snoeijer en Breukelman werden enkele hachelijke situaties voor de goal van SCD’83 vakkundig opgelost. Ook Jelmer Koes moest een enkele keer handelend optreden om ervoor te zorgen dat Rouveen niet langs zij kwam. Na een ruime 90 minuten vond de scheidsrechter Van Veen het mooi geweest en blies hij voor het einde van de wedstrijd. 

Foto's Bron

SCD’83 boekt nipte maar verdiende zege
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring