Woonwinkelcomplex De Markant aan noordkant Markt Dedemsvaart

Woonwinkelcomplex De Markant aan noordkant Markt Dedemsvaart

Ontwikkelaars Gerard Veenstra en Wilco Nuvelstijn uit Dedemsvaart realiseren in 2017 woonwinkelcomplex De Markant aan de noordkant van de Markt in Dedemsvaart. Op de begane grond vestigt zich een modezaak, op de verdiepingen worden 15 huurappartementen gebouwd. De nieuwbouw vormt een belangrijk onderdeel van het Masterplan Centrum Dedemsvaart en zorgt voor de afronding van de Markt als kernwinkelgebied.

Nadat aan de westkant van de vernieuwde Markt in het centrum van Dedemsvaart dit jaar al woonwinkelcomplex Hof van Dedem is opgeleverd, wordt in 2017 ook aan de noordkant van de Markt gebouwd. Op het terrein dat nu nog tijdelijk is ingericht als parkeerplaats, verrijst een woonwinkelcomplex. Gerard Veenstra en Wilco Nuvelstijn uit Dedemsvaart zijn de initiatiefnemers.

Modezaak en huurappartementen in De Markant
Het woonwinkelcomplex bestaat uit 950 vierkante meter winkelruimte op de begane grond. Hier vestigt zich een bestaande Dedemsvaartse modezaak die nu nog in het noordelijke deel van de Julianastraat gevestigd is. Op de verdiepingen van het complex, worden vijftien huurappartementen gebouwd, bedoeld voor jongeren en ouderen. Naast het pand worden 24 parkeerplaatsen aangelegd. Hiervan kunnen veertien parkeerplaatsen openbaar gebruikt worden, negen parkeerplaatsen zijn bedoeld voor de bewoners van de appartementen en één parkeer-/losplaats voor de winkelruimte.

Het complex krijgt de naam 'De Markant'. Deze naam verwijst naar de betekenissen opvallend, uitzonderlijk, vooraanstaand en karakteristiek en is tevens een knipoog naar de locatie van het complex direct aan de Markt. Meer informatie over het project is te vinden op www.demarkant.nl. Belangstellenden voor een huurwoning in het nieuwe complex kunnen zich via deze website aanmelden.

Bouw start in voorjaar 2017
De afspraken over de bouw van het woonwinkelcomplex zijn vastgelegd in een overeenkomst tussen de gemeente Hardenberg en de initiatiefnemers. De partijen kopen de grond van de gemeente Hardenberg hebben afgesproken dat de gemeente de grond op de locatie Markt Noord bouwrijp oplevert. De omgevingsvergunning voor de bouw van het woonwinkelcomplex is inmiddels aangevraagd.

Als alles volgens planning verloopt, kan de bouw in het voorjaar van 2017 starten zodat het complex rond de jaarwisseling 2017-2018 wordt opgeleverd.

'Kernwinkelgebied verder versterkt'
Wethouder Douwe Prinsse is verheugd met de invulling van het gebied: "Deze ontwikkeling is belangrijk voor het winkelhart in Dedemsvaart. Het vormt de afronding van de transformatie van de Markt en zorgt ervoor dat het kernwinkelgebied verder wordt versterkt. Bovendien biedt de verplaatsing van de modezaak kansen voor de ontwikkeling van het gebied Julianastraat-Noord tot aantrekkelijke locatie voor wonen, werken of voorzieningen. Dit past geheel binnen de nieuwe detailhandelsstructuurvisie die binnenkort door de gemeenteraad wordt besproken."

Masterplan Centrum Dedemsvaart
In het centrum van Dedemsvaart is met de uitvoering van het Masterplan Centrum Dedemsvaart gewerkt aan een compleet, compact, comfortabel en duurzaam centrumgebied dat goed bereikbaar is en met voldoende parkeerplaatsen. De Markt is onderdeel kernwinkelgebied van het dorp en heeft het afgelopen jaar een facelift gekregen met een nieuwe inrichting van de openbare ruimte en met de bouw van een Markthal en woonwinkelcomplex Hof van Dedem.

Foto's : Bron

Woonwinkelcomplex De Markant aan noordkant Markt Dedemsvaart
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring