Bert Pluim benoemd als vrijwilliger van het jaar

Bert Pluim benoemd als vrijwilliger van het jaar

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van zaterdag 7 januari 2017 maakte voorzitter Henk Kobes tijdens zijn toespraak de vrijwilliger van het jaar bekend. Anders als andere jaren, konden de leden van SCD ’83 dit jaar namen voordragen. Er kwamen dan ook vele namen voorbij. Uiteindelijk mocht Henk Kobes, Bert Pluim voorstellen als vrijwilliger van het jaar 2017.  Bert is actief in het clubhuis, in de activiteitencommissie en bekommert zich over het vrouwenvoetbal in Dedemsvaart. Verder blikte Kobes in zijn toespraak terug op wat 2016 heeft gebracht. Op 18 juni 2016 werd het voetbalseizoen afgesloten met een clubdag. Op die dag werd ons als vereniging een bord geschonken door de Vrienden van SCD’83, een bord met daarop de spelers die 10 seizoenen of meer of meer dan 250 wedstrijden in het eerste elftal van onze club hebben gespeeld. Tevens is er op het bord plaats voor de ereleden, leden van verdienste en de vrijwilliger(s) van het jaar. De afsluiting van het seizoen betekent ook dat er terug wordt gekeken op de wisselende resultaten van het voetbalseizoen, zowel voor SCD’83 als JVC Dedemsvaart.

JVC Dedemsvaart

Met betrekking tot JVC Dedemsvaart sprak Kobes van 'een basis' waar de laatste jaren veel zorg voor en over is geweest. “Een enorme organisatie die veel aandacht vroeg en nodig had. Maar hoe dit in te richten? In de afgelopen zes jaar hebben vele mensen onnoemelijk veel tijd gestoken in dit onderdeel van voetballend Dedemsvaart.”

“Met name de positie van Hoofd Jeugd Opleiding genoot ieders aandacht. We zijn meer en minder tevreden geweest over de inrichting van deze functie door deze en gene. Dat het echter niet te doen was door één persoon is ons ook duidelijk geworden. Dat mogen we bijna niet vragen van iemand in deze fase qua ontwikkeling. Dit jaar is er voor gekozen het anders aan te pakken en de functie op te splitsen. De taak wordt nu uitgevoerd door zes personen te weten: Douwe Rossing, Jacco Pranger, Richard Tempelman, Freddy de Boer, Gert Wierbos en Bert Pluim.”

Kobes stond, zonder anderen te kort te willen doen, even stil bij de prestatie van deze heren. Zij hebben er in de afgelopen maanden voor gezorgd dat de structuur van de afdeling weer staat. Hier hebben zij enorm veel tijd en energie in gestoken. Ontelbaar veel individuele en groepsgesprekken gevoerd. Pijntjes weggenomen, onduidelijkheden verduidelijkt en ingesprongen op elke vraag en elk probleem dat er lag.

Vervolgens deelde Kobes mede dat het noemen van namen en mensen centraal stellen het risico met zich meebrengt dat anderen zich tekort gedaan voelen, maar dat dat echter absoluut niet zijn bedoeling is. “Iedere vrijwilliger die zich belangeloos inzet voor het voetbal in Dedemsvaart zou genoemd moeten worden.”

Vrouwenvoetbal

Met betrekking tot het vrouwenvoetbal sprak Kobes over een afdeling die steeds grotere vormen aanneemt binnen JVC Dedemsvaart. “Momenteel hebben we vier teams in competitie die volledig uit vrouwen en meiden bestaan. Tel daarnaast de vele meiden die in de gemengde teams spelen en we komen op een respectabel aantal.” Kobes, zelf ook betrokken bij het meidenvoetbal, is van mening dat vrouwenvoetbal zeker niet hetzelfde is als jongensvoetbal. “Het spelletje is hetzelfde, maar de dynamiek is anders als bij jongens. Is het daarom minder leuk? Absoluut niet. Integendeel, het is zeer boeiend. Meiden en dames voegen iets toe aan een vereniging. Maken het meer compleet.”

Privatisering sportpark de Boekweit

Vooruitblikkend op de toekomst stipte Kobes ook de privatisering van het kleedkamergebouw aan. “Eind november zal er in de gemeenteraad een klap op gegeven moeten worden”. Met betrekking hiertoe stelde hij dat de kwaliteit van de kleedkamers zeker verbeterd moet worden.

De honderdste vriend van SCD’83

Afsluitend blikte Kobes even terug naar het begin van zijn toespraak; de groep vrijwilligers achter de Vrienden van SCD’83. “De Vrienden die langzamerhand uitgroeien naar een prachtige groep qua aantal. Een aantal dat recent een bijzonder mooi getal heeft bereikt. Mischa van Os werd gehuldigd als Vriend nummer 100. Na de wens van veel voorspoed, geluk en gezondheid werd door de aanwezigen een toost uitgebracht op 2017.

Foto's: Bron

Bert Pluim benoemd als vrijwilliger van het jaar
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring