Ralph de Jongh zondagmiddag op de Deel

Ralph de Jongh zondagmiddag op de Deel


Singer/songwriter Ralph de Jongh zal zondagmiddag 15 januari optreden in partycentrum De Deel te Nieuwleusen. Hij is de eerste artiest in 2017 die langskomt tijdens de maandelijkse sessies van "Blues op de Deel". Wilco Koster is dan ook in zijn nopjes dat deze landelijk bekende artiest naar Nieuwleusen komt. 
Ralph de Jong is een sensatie in de hedendaagse muziekscene. Niet alleen om te horen maar ook om te zien. Zijn lijf en leden worden ook de muziek als hij ze speelt. Hij speelt geen muziek maar wordt muziek en het publiek is getuige van een niet aflatende, verbazingwekkende energie die uit al zijn poriën stroomt als hij optreedt. En die energie resulteert elke keer weer in een geweldig bluesfestijn. Eentje die wij Hollanders van de koude grond bijna niet meer kennen. Ralph’s muziek ontstijgt het gemiddelde Blues-verhaal en daarmee zit het met zowel de vorm als de inhoud helemaal goed met deze blues-muzikant. 
Ralph was al meerdere malen te zien in DWDD en VI. Hij is Harry Muskee’s protegee. De blues stroomt koninklijk door de aderen van de in 1975 in Roosendaal geboren Ralph de Jongh. Op 15 jarige leeftijd kocht Ralph van zijn eerst verdiende geld zijn eerste gitaar. Na een aantal gitaarlessen gaf zijn gitaarleraar het alweer op; Ralph was inmiddels beter geworden dan zijn leraar. 365 dagen per jaar hield de gitaar Ralph in zijn greep en hij werd daarmee één van de meest bijzondere en talent volste bluesartiesten die Nederland rijk is. 
In 2004 werd Ralph opgepikt door niemand minder dan Harry Muskee, die Ralphs talent erkende en werd geraakt door zijn muziek. Muskee nam Ralph mee op tournee als voorprogramma van zijn Cuby & The Blizzards, waarmee hij een grote groep trouwe fans vergaarde. In maart brengt de Jongh een nieuw album uit: Dancing on a Volcano, 20 years of burst out explosions. Wie weet speelt hij zondagmiddag ook al enkele nummers van dit nieuwe album. Het optreden van deze virtuoos begint om ca, 16.00 uur. De entree bedraagt slechts €. 5,00.     
 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring