Lustrumeditie Jacobs Blues an de Riest met grote namen

Lustrumeditie Jacobs Blues an de Riest met grote namen

Wilco Koster van partycentrum De Deel is er in geslaagd om een aantal top bluesacts naar de vijfde editie van “zijn” festival Jacobs Blues an de Riest te laten komen. Het festival wordt gehouden op zondag 19 maart 2017 van 15.00  tot circa 21.00 uur. Het festival zou worden geopend door Coolhand Luke, maar de formatie maakte in december bekend dat “de energie er van af is” en annuleerde alle boekingen. Koster moest op zoek naar een vervangende band en vond die in Sloe Gin. De uit Nieuwleusen en omgeving afkomstige Blues-Rock coverband was ook in 2016 de openingsact van het festival. Als het optreden van Sloe Gin is afgelopen en het podium in gereedheid wordt gebracht voor de Blues 'n' Roll van de Shaggy Dogs uit Frankrijk, begint in de kroeg op de verdieping het eerste optreden van Bullfrog Taste Express. De formatie rond gitarist Wilko van Beek, brengt op energieke wijze een muzikaal eerbetoon aan de veel te vroeg overleden Ierse gitaarvirtuoos Rory Gallagher. Bullfrog Taste Express bestaat verder uit bassist Eric de Boer en drummer Nico Groen. Kortom drie zeer ervaren muzikanten die het publiek in beweging gaan brengen. Bullfrog Taste Express komt drie keer in actie, telkens als het hoofdpodium weer in gereedheid moet worden gebracht voor de volgende act.

Chicago blues

De B.J. Hegen Blues Band speelde nog niet eerder in De Deel. De band van leider B.J. (Bé) Hegen vult het programma met authentieke, gepolijste Chicago Blues. Eind jaren 70 richtte Annenaar Bé Hegen de band op. Bé Hegen mag – zeker in het Noorden van het land – een evenknie genoemd worden naast de bluescoryfeeën Harry Muskee en Fred Reining. Samen met zijn band heeft hij met grote muzikanten op het podium gestaan. Naast Bé Hegen (zang, gitaar en bluesharp) bestaat de band uit Jan Warntjes (piano), Frans Többen (bas) en Henk van der Veen (drums).

Swingende bluespary

Slotact Stackhouse is een swingende, door harmonica geleide band en speelt traditionele blues in de klassieke Chicago traditie. Hun laatste album "Tailgatin' " gaat verder waar de band bij debuutalbum "Big Fish Boogie" was gebleven en duikt nog dieper in de blues. Machiel Meijers (zang/bluesharp) en W illem van Dullemen (gitaar/zang) zijn de creatieve krachten achter de band. Frontman Meijers is een showman met een energieke en rauwe stem. Zijn voornaamste harmonica invloeden Big Walter, Little Walter en beide Sonny Boy’s komen prominent naar voren in de nummers. Stackhouse combineert eigen werk met smaakvol gekozen covers en staat garant voor een geslaagde en vooral swingende bluesparty.

Meer weten over de optredende bands? Zie www.sloe-gin.nl , www.b-t-e.nl , www.shaggy-dogs.com , www.janwarntjes.eu & www.stackhouse.nl

Kaarten à € 13,50 verkrijgbaar via www.bluesanderiest.nl

Aan de zaal kost een kaartje € 18,50

Foto's aangeleverd door Hans Heering

Lustrumeditie Jacobs Blues an de Riest met grote namen
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring