Geweldige overwinning Avereester korfbalteam.

Geweldige overwinning Avereester korfbalteam.

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van korfbal vereniging Avereest/ Peter Deen makelaardij uit Dedemsvaart thuis tegen het derde van Kios ’45 uit Sibculo. Na een hele dag korfbal aan de Buizerdweg en de Citadel was het om 17.15 uur aan het eerste om de dag ook positief af te sluiten. Twee weken geleden verloor het eerste nog van SDO uit Westerhaar. Daarom waren ze er extra op gebrand om deze wedstrijd te winnen  om nog mee te kunnen doen  voor het kampioenschap. Avereest ging als eerste in de aanval maar die liep op niets uit. Kios wist na een onderschepping het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Avereest antwoordde na een aantal schietpogingen met hun eerste doelpunt, gemaakt door Loysa. Na deze 1-1 stand liep het eerste van Avereest 1/ Peter Deen makelaardij wat uit. Kios wist ook nog een aantal malen te scoren maar kon niet meer  voor rust naast Avereest1/ P  eter deen komen. De teams gingen met een 7-4 in het voordeel van de korfballers uit Dedemsvaart de rust in.

Na de rust wist Avereest 1/ Peter Deen makelaardij de korf wat makkelijker te vinden. Het ene na de andere doelpunt werd gescoord. Afstandsschoten, doorloopballen, kleine kansen, kortom alles kwam voorbij. Kios had de tweede helft weinig meer in te brengen. Ook al liep het ene vak van Avereest wat minder dan de ander, de verdediging stond op scherp en de aanval wist de bal in hun eigen vak te houden. Uiteindelijk wist Sanne het laatste doelpunt te scoren en de stand, die in de rust nog 7-4 was, naar 18-6 te brengen waarna scheidsrechter Henderikus de wedstrijd beëindigde. 

Komende zaterdag gaat de strijd om het kampioenschap verder. Dan speelt Avereest 1/ Peter Deen makelaardij om 17.30 uur uit tegen het vijfde van Oranje Zwart uit Zwolle. Oranje Zwart staat momenteel 5e in de poule.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring