Jubilarissen gehuldigd tijden jaarvergadering Vrouwen van Nu.

Jubilarissen gehuldigd tijden jaarvergadering Vrouwen van Nu.

Woensdagavond 25 januari 2017 was de eerste bijeenkomst van de Vrouwen van Nu Dedemsvaart in het nieuwe jaar. Nadat voorzitter Geesje Gaakeer de avond had geopend, en iedereen nog een goed 2017 gewenst had, en de huishoudelijke mededelingen gedaan waren, was het de beurt aan de huldiging van de jubilarissen. Dat waren er maar liefst 7. Jenny Pullen werd als eerste naar voren geroepen, zij is 25 jaar  lid en kreeg als dank een bureauklokje en een bos bloemen. De 40-jarige jubilarissen zijn Annie Froeling, Ineke ter Haar, Trijnie Kroeze, Miny Nuvelstijn, Willy Zandink en Finie Redeker. Laatstgenoemde was deze avond vanwege ziekte helaas niet aanwezig. De voorzitter zal bij haar langs gaan om het cadeau en een bos bloemen te overhandigen. De wel aanwezige dames kregen ook allemaal een cadeau (een verzilverd fotolijstje) en een mooie bos bloemen. Verder kreeg Gezina Spoelder een bos bloemen overhandigd omdat zij jarenlang contactdame in haar wijk is geweest. Deze functie wordt overgenomen door Annie Hommes. Vervolgens waren er nog bloemen voor Jantje Lubbers en Riek de Vries (deze was vanwege ziekte niet aanwezig en zal de bloemen ook door de voorzitter thuisbezorgd krijgen) voor het maken van de kerstversieringen en Gé Fictorie voor zitting in de kascommissie wat zij voor de laatste keer heeft gedaan. Haar opvolger is Hennie  Pouls.

En dan is er de bestuurswisseling. Afscheid werd genomen van Joke Pot en Leida Redder. Vanwege familie-omstandigheden is Joke Pot uit het bestuur gestapt en dinsdagmiddag heeft het bestuur van haar afscheid genomen en haar bedankt voor haar inzet. Ze zal de afdelingsavonden natuurlijk blijven bezoeken en de deur naar een bestuursfunctie blijft altijd voor haar open staan.

Van Leida werd vanavond afscheid genomen. Ze werd toegesproken in de vorm van een gedicht en kreeg ook een cadeau en een bos bloemen. Leida zelf bedankte het bestuur en alle leden en wees er op dat je ontzettend veel leert als je zitting neemt in het bestuur en dat het daarnaast ook enorm gezellig is met elkaar. Gea Kuipers en Gertie Vasse zijn de nieuwe bestuursleden die met een applaus verwelkomd werden.

Aftredend en herkozen werden Janny Prins en Greetje van der Wijk.

Hierna kreeg Jan Tinholt het woord. Hij is een fervent vogelaar en gaf eerst een kleine workshop hoe vogels te herkennen. Verder leerden de dames dat de botten van een vogel, i.t.t. die van de mens, gevuld zijn met lucht, dus veel lichter. Ook de veren zijn enorm (veder-) licht.

Na de pauze toonde hij een fotopresentatie met voor iedereen herkenbare vogels die we in de tuin en onze omgeving kunnen zien. Ook prachtige foto’s van de Koter en Dedemsvaart e.o. Jan is er een voorstander van de tuin zoveel mogelijk vogelvriendelijk te maken met veel bessenstruiken en groen en ‘s-winters een voedertafel om vogels te lokken. Hij is absoluut geen voorstander van een “stenen” tuin, daar is voor vogels (maar ook voor mensen) niets te beleven. Bij zijn huis aan De Hazelaar in Dedemsvaart hangen 30 nestkasten waarvan er 29 het afgelopen jaar bezet waren. Hij had nog uren door kunnen praten maar de tijd was om.

Een mooie leerzame avond waar 88 vrouwen van genoten hebben.

Jubilarissen gehuldigd tijden jaarvergadering Vrouwen van Nu
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring