Suzanna Jansen komt naar Dedemsvaart.

Suzanna Jansen komt naar Dedemsvaart.

Woensdag 8 februari verwelkomt de Bibliotheek Dedemsvaart schrijfster Suzanna Jansen in de theaterzaal van De Baron. Zij geeft daar een interessante lezing over haar boek “Het Pauperparadijs!”

Het Pauperparadijs, een familiegeschiedenis waarin Suzanna Jansen vijf generaties van haar familie langs alle goedbedoelde beschavingspogingen volgt en beschrijft. Van de bedelaarskolonie Veenhuizen tot het wonen-onder-toezicht in de arbeiderswijken van de twintigste eeuw. Ook de Ommerschans speelt hierin een grote rol en dat maakt deze lezing nu ook zo interessant. Zeker gezien alle inspanningen om de Koloniën van Weldadigheid (waaronder de Ommerschans) op de Werelderfgoedlijst van de Unesco te krijgen.

Om 20.00 uur gaat de zaal open voor het publiek. Kaarten kosten € 5,- voor leden van de Bibliotheek en € 7,50 voor niet-leden. Bij de prijs is een kop koffie of thee inbegrepen. Reserveren kan via info@bibliotheekhardenberg.nl   of u kunt de kaarten rechtstreeks halen bij de bibliotheken in Dedemsvaart, Balkbrug of Hardenberg.

Foto: Bron

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring