SCD’83 hervat de competitie met een zege

SCD’83 hervat de competitie met een zege

Na een lange winterstop begon op zaterdag 28 januari 2017 de tweede helft van de competitie voor SCD’83. De maanden december en januari waren oprecht een ‘winter’stop, met vorst en sneeuw. Hierdoor kon geen enkele oefenwedstrijd doorgang vinden en hadden de mannen van Marcel en Jan Smid (slechts) enkele trainingen in de benen. Echter weerhield dit SCD’83 niet van het feit om de eerste driepunter van het jaar 2017 te noteren. Thuis tegen Vitesse’63 uit Koekange werd er verdiend met 4-1 gewonnen.

SCD’83 had wat goed te maken tegen de mannen van Vitesse’63, uit werd er namelijk met maar liefst 6-4 verloren. Het werd echter snel duidelijk deze middag dat Vitesse’63 niet 6 keer zou gaan scoren. Vitesse zakte ver terug op eigen helft en loerde op een fout aan SCD’83 kant. SCD’83 begon geconcentreerd aan de wedstrijd en hadden vanaf minuut 1 de zaak onder controle. Echter door het (soms te) lage baltempo werd er daarentegen weinig tot niks gecreëerd en hield Vitesse relatief makkelijk stand. Vitesse werd zelfs 1 keer gevaarlijk nadat een hoekschop niet goed kon worden verwerkt door SCD. Gelukkig ging de bal via de bovenkant van de lat over. SCD’83 werd sterker en het kreeg via Tim en Nick Dekker enkele kleine kansjes. Rond de 30e minuut was het Stan Dekker die na een prima steekbal werd gevloerd binnen de 16; penalty. Nick Dekker maakte geen fout en hij tekende de 1-0 aan. Geen vuiltje aan de lucht voor SCD’83,  vooral toen enkele minuten later (33e minuut) Tim Dekker een voorzet van Nick Hofman knap bij de 2e paal de 2-0 binnen kopte. Na de twee snelle doelpunten van SCD’83 ging  de knop om bij Vitesse en begon men meer vooruit te drukken. SCD’83 had geen antwoord en kwam er moeilijk  meer uit. Vlak voor rust ( 40e ) wist Vitesse zich terug te knokken in de wedstrijd toen de klutsbal van Johnny Schuttevaar doel trof: 2-1. Ruststand: 2-1.

In de tweede helft bewaarde SCD’83 goed de rust en wist zich in de begin fase  een aantal keren goed onder de druk van Vitesse vandaan voetballen. Rond de 55e minuut had Nick Dekker de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Na een prima aanval over meerdere schijven kreeg Dekker de bal op een presenteerblaadje, maar de doelman Erik Hoeve wist met een uiterste reflex redding brengen. Vitesse probeerde het wel maar de aanvallen liepen spaak op de SCD’83 verdediging. Rond de 65e minuut kwam dan eindelijk het verlossende doelpunt voor SCD’83, Leon Breukelman leverde een puntgave voorzet af op de inlopende Tim Dekker die vervolgens zijn tweede doelpunt van de middag noteerde: 3-1. Na deze treffer was het nog even billen knijpen voor SCD’83 toen Alfred Pekel de paal raakte. Martijn Ballast binnen maakte hij zijn officiële debuut voor SCD’83. De aanvoerder van JVC Dedemsvaart O19 1 viel prima in en gaf op prima wijze zijn visitekaartje af. Het slotakkoord van de middag was voor Leon Breukelman, die met een beetje hulp van een speler van Vitesse, vanuit een vrije trap knap de 4-1 binnen schoot. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring