Oogziekenhuis Zonnestraal behaald met 9 locaties het JCI-keurmerk

Oogziekenhuis Zonnestraal behaald met 9 locaties het JCI-keurmerk

Oogziekenhuis Zonnestraal heeft op 21 januari jl. als eerste oogziekenhuis in Nederland het internationale keurmerk Joint Commission International (JCI) voor kwaliteit en patiëntveiligheid behaald. Het ziekenhuis (Ook het ziekenhuis in Hoogeveen) heeft in één keer het Gold Seal of Approval van JCI toegekend gekregen en schaart zich hiermee in de rij van de meest toonaangevende zorgorganisaties in de wereld.

De Joint Commission International (JCI) is een onafhankelijke organisatie die wereldwijd zorginstellingen toetst op de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid. Zij hanteert hierbij de strengste normen en anders dan bij andere kwaliteitskeurmerken draait het bij JCI vooral om de praktische zorg voor de patiënt. JCI beoordeelt niet alleen of protocollen en zorgplannen netjes op papier staan, maar kijkt vooral naar wat er in de praktijk van terecht komt.

JCI vraagt zorgverleners om ‘continu te verbeteren’: ook na certificering blijft de zorgorganisatie werken aan de verbetering van de kwaliteit van de zorg. JCI zal deze verbetering blijven toetsen.

Oogziekenhuis Zonnestraal: in één keer het JCI keurmerk.
Wereldwijd haalt minder dan 5% van alle ziekenhuizen het JCI keurmerk in één keer. Voor Oogziekenhuis Zonnestraal is de directe toekenning van dit keurmerk dan ook een bevestiging dat de kwaliteit van de zorg van het allerhoogste niveau is.

kijk voor meer info op: https://www.oogziekenhuiszonnestraal.nl/nl/kwaliteit-patientveiligheid#block-kwaliteitskeurmerk-jci

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring