Voorleeswedstrijd Read2Me in de Gashouder met hoog kwaliteit

Voorleeswedstrijd Read2Me in de Gashouder met hoog kwaliteit

JOËL  OEIJ EN VERA SCHIPPER DOOR NAAR PROVINCIALE FINALE VAN READ2ME!

Read2Me! is een voorleeswedstrijd voor alle brugklasleerlingen van het voortgezet onderwijs. De wedstrijd begint op school: elke school kiest een schoolwinnaar, die in de zogenaamde bibliotheekronde strijdt tegen winnaars van andere scholen. De winnaars van deze ronde komen uit in een provinciale voorleeswedstrijd. Tot slot is er nog een landelijke finale waarin de winnaars van de provinciale rondes het tegen elkaar opnemen om de titel “Beste voorlezer van Nederland”. De twee voorgaande jaren waren bijzonder succesvol voor de gemeente Hardenberg: beide keren werd de Hardenbergse kandidaat ’s lands beste voorlezer! Donderdagmiddag 2 maart deden vier voorleeskampioenen hun uiterste best om een plek te halen in de provinciale finale:

Joël Oeij  (Greijdanus, Hardenberg)
Jodie Veninga (Vechtdal College, Dedemsvaart)
Kim van Lutterveld (Vechtdal College, Hardenberg)
Vera Schipper (De Zeven Linden, Dedemsvaart)

Locatie was de sfeervolle Gashouder in Dedemsvaart, waar een driekoppige jury de voorleeskwaliteiten beoordeelde: Voorzitter Joke Jansen (jarenlang werkzaam geweest in het VO), Anton Guiljam (beeldend kunstenaar, dichter) en Janny van den Broek (teamleider bibliotheken Dedemsvaart en Hardenberg). Groot was de verrassing toen de juryvoorzitter bekend maakte, dat er maar liefst twee kandidaten door mochten naar de provinciale finale:

Winnaar werd Joël Oeij van het Greijdanus Hardenberg, die voorlas uit het boek “Kampioen”van Corien Oranje.  De kandidaat die daar het dichtst bij zat, en tot tweede winnaar werd uitgeroepen was Vera Schipper van De Zeven Linden in Dedemsvaart. Zij las uit het boek “Verdacht”van Carry Slee. Joël en Vera gaan Hardenberg vertegenwoordigen op 25 maart a.s. in Nijverdal, op SG Reggesteyn. Daar wordt de Overijsselse kampioen gekozen. En wie weet: weer een Hardenbergse leerling die de beste voorlezer van het land wordt?

Read2Me! wordt  georganiseerd door Bibliotheek Hardenberg in samenwerking met provinciale serviceorganisatie Rijnbrink. 

Voorleeswedstrijd Read2Me in de Gashouder met hoog kwaliteit
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring