SCD’8 3 boekt belangrijke zege tegen Fit Boys 2 - 0

SCD’8 3 boekt belangrijke zege tegen Fit Boys 2 - 0

SCD’83 pakte op thuishaven de Boekweit voor de tweede keer op een rij de 3 punten. Op een zonovergoten sportpark werd er  met 2-0 gewonnen tegen het stugge Fit Boys, onder prima leiding van scheidsrechter Klein Ganseij uit Nijverdal.. De doelpunten van vandaag kwamen van de voet van Jordi Hulleman en Tim Dekker.

Op voorhand was al duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden voor SCD’83. Van de 16 gespeelde wedstrijden hadden de heren uit Beilen er namelijk maar liefst 7 gelijk gespeeld. Daarnaast had Fit Boys de punten hard nodig om boven de zo gevreesde rode streep te blijven. Met deze mentaliteit begon Fit Boys ook aan de wedstrijd waarbij harde duels niet uit de weg werd gegaan. SCD’83 had zichtbaar moeite met deze manier van voetballen en kwam er simpelweg niet aan te pas. Fit Boys kregen een aantal knappe mogelijkheden. Het dichtst bij een doelpunt was Leon Timmerman die zijn schot op de paal zag belanden in de 10e minuut. Na een half uur spelen haalde SCD’83 opgelucht adem toen een slechte uitrap van doelman Jelmer Koes precies in voeten van Stefan Eefting belandde die de rebound zwak retourneerde. Daarna kreeg SCD’83 wat meer grip op het spel van de heren uit Beilen. Na een goede slalom van Nick Dekker vond zijn schot de vuisten van de doelman Joost van het Reve van Fit Boys die met de schrik vrij kwam omdat Marc van der Graaf de rebound net niet kon verzilveren voor SCD’83.  Gezien het spel mocht SCD’83 niet klagen met een 0-0 stand.

Aan het begin van de tweede helft was het wederom Fit Boys met een enorme kans. Gelukkig voor SCD’83 kon Ramon Hulleman de bal uit de hoek weghalen voordat deze de doellijn passeerde. Gaandeweg werd SCD’83 sterker in de tweede helft  en kwam er steeds beter voetballend aan te pas. De noodzaak voor 3 punten te halen was groot gezien de smalle marges in de bovenste linie van de ranglijst. Met dit in het achterhoofd ging SCD’83 op zoek naar de o zo belangrijke openingstreffer. Nick Dekker was er in de 67e minuut dichtbij na een afgeslagen Fit Boys aanval schoot hij tegen doelman v.h. Reve op.  In de 75e minuut was het dan eindelijk wel raak. Een vrije bal van Leon Breukelman kwam via een geweldige curve terecht bij Jordi Hulleman, die het leder achter doelman van het Reve werkte: 1-0.  Daarna  had de SCD’83 –spits Nick Dekker wederom geen geluk toen zijn kopbal op de lat belandde. Fit Boys ging vervolgens meer risico nemen en bracht een extra spits in. Veel mogelijkheden kregen de mannen uit Beilen echter niet meer. Het  slotakkoord van de wedstrijd was het  wel raak voor SCD’83. Tim Dekker met een lage schuiver in de verre hoek tekende voor de twee nul en stelde de 3 punten voor SCD’83 veilig. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring